avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare dosar penal abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare dosar penal abandon de familie

un dosar penal privind savarsirea infractiunii de abandon de fam a stat 1 an la politie in cercetare si a plecat la parchet cu propunere de trimitere in judecata.de 6 luni sta acel dosar la parchet fara nicio solutie.am depus o plangere de tregiversare la prim procuror si mi-a fost respinsa ca nefondata invocand aflarea tot adevarului.ce adevar in conditiile in care actele si declaratia invinuitului dovedesc fapta?cum se mai poate afla ceva din acest adevar ?doar asa stand pe loc 6 luni la parchet un dosar ? acum 2 zile am mai trimis o plangere de tregiversare.ce as mai putea face ptr a afla de ce nu are prioritate acest dosar din moment ce propunerea org de urm penala a fost de trimitere in judecata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 15 Septembrie 2017
Poate o plangere la CSM impotriva procurorului de caz. Complexitatea dosarului nu justifica o durata atat de mare a procedurii.
memoriul meu a fost inregistrat la csm, s-a trimis si la parchetul de pe langa judecatoria x si o copie a petetiei a fost transmisa inspectiei judiciare, acesta este raspunsul primit de la csm.aveti idee care este procedura de acum inainte? cine verifica acele dosare si daca a avut cineva vreo solutie favorabila dupa o asemenea actiune?
Da, nu este normal ce se intampla, procurorul este obligat ca în termen de cel mult 15 zile de la primirea dosarului trimis de organul de cercetare penală să procedeze la verificarea lucrărilor urmăririi penale şi să se pronunţe asupra acestora.
a venit si rasp de la insp judiciara:"...se constata ca in cauza nu exista indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de catre magistratul desemnat ptr solutionarea dosarului X al parchetului de pe langa judecatoria X, in conditiile in care pana in prezent finalizarea urmaririi penale nu a fost posibila datorita unor imprejurari obiective.
in acest sens, se remarca imprejurarea ca procurorul a dispus efectuarea unor acte de urmarire penala suplimentare fata de cele indeplinite de organele politiei judiciare, in vederea stabilirii raspunderii penale a lui XX, in raport de dispozitiile legale si de practica judiciara aplicabile relativ la obligatia de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca in sarcina acestuia si a modului in care aceasta a fost indeplinita de catre invinuit.....
...in sarcina magistratului procuror neputand fi retinuta comiterea vreunei actiuni de tergiversare a adoptarii unei solutii, luand in considerare si gradul de complexitate al cauzei, perioada de timp in care au fost indeplinite actele de urmarire penala, precum si criteriile consacrate in jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului referitoare la interpretarea notiunii de termen rezonabil de solutionare, coroborat cu necesitatea lamuririi tuturor aspectelor esentiale necesare ptr adoptarea unei solutii legale si temeinice."
ufff.....greu de tot...complexitate mare.ce ramane de facut? sa astept.cati ani? mai sunt 3 luni si se fac 2 ani de la inregistrarea plangerii.
Cred ca nici nu citesc bine memoriul, au un sablon pentru raspuns si doar il completeaza cu datele dvs, intr-adevar mare complexitate, de tot rasul, este frustrant sa vezi ca te lupti cu morile de vant.

Alte discuții în legătură

Ping pong cu un dosar penal de abandon, intre instanta si parchet timp de 5 ani! desirelia75 desirelia75 in anul 2011 am depus o plangere de abandon de familie.a fost solutionata cu amenda.am contestat-o la prim procuror si apoi in instanta.in 2013 instanta imi ... (vezi toată discuția)
Procurorul intarzie solutionarea dosarului georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: in urma cu 2 ani l-am reclamat la politie pe un vecin pentru tulburare de posesie. Politia a stat 1 an sa ... (vezi toată discuția)
Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea solutionarii dosarului florindbro florindbro Plangerea impotriva procurorului care tergiverseaza solutionarea unui dosar penal unde se depune? Procurorul activeaza la parchetul de pe langa o ... (vezi toată discuția)