un dosar penal privind savarsirea infractiunii de abandon de fam a stat 1 an la politie in cercetare si a plecat la parchet cu propunere de trimitere in judecata.de 6 luni sta acel dosar la parchet fara nicio solutie.am depus o plangere de tregiversare la prim procuror si mi-a fost respinsa ca nefondata invocand aflarea tot adevarului.ce adevar in conditiile in care actele si declaratia invinuitului dovedesc fapta?cum se mai poate afla ceva din acest adevar ?doar asa stand pe loc 6 luni la parchet un dosar ? acum 2 zile am mai trimis o plangere de tregiversare.ce as mai putea face ptr a afla de ce nu are prioritate acest dosar din moment ce propunerea org de urm penala a fost de trimitere in judecata?
in afara de acesata plangere la csm se mai poate face ceva in aceasta situatie? mentionez ca nici acum procurorul nu a solutionat acest dosar care era plecat de la politie cu trimitere in judecata si care a stat 1 an la politie si a facut 1 an de cand sta la parchet.mai exista si alte cai prin care as putea cere solutionarea acestui dosar? o plangere in instanta de tergiversare a acestui dosar ar avea sanse?
Cred ca este posibil pe noul cod de procedura penala sa faceti o astfel de cerere la judecatorul de drepturi si libertati, dar mai inainte trebuie sa intre in vigoare.