avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare dosar penal abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare dosar penal abandon de familie

un dosar penal privind savarsirea infractiunii de abandon de fam a stat 1 an la politie in cercetare si a plecat la parchet cu propunere de trimitere in judecata.de 6 luni sta acel dosar la parchet fara nicio solutie.am depus o plangere de tregiversare la prim procuror si mi-a fost respinsa ca nefondata invocand aflarea tot adevarului.ce adevar in conditiile in care actele si declaratia invinuitului dovedesc fapta?cum se mai poate afla ceva din acest adevar ?doar asa stand pe loc 6 luni la parchet un dosar ? acum 2 zile am mai trimis o plangere de tregiversare.ce as mai putea face ptr a afla de ce nu are prioritate acest dosar din moment ce propunerea org de urm penala a fost de trimitere in judecata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 15 Septembrie 2017
in afara de acesata plangere la csm se mai poate face ceva in aceasta situatie? mentionez ca nici acum procurorul nu a solutionat acest dosar care era plecat de la politie cu trimitere in judecata si care a stat 1 an la politie si a facut 1 an de cand sta la parchet.mai exista si alte cai prin care as putea cere solutionarea acestui dosar? o plangere in instanta de tergiversare a acestui dosar ar avea sanse?
Cred ca este posibil pe noul cod de procedura penala sa faceti o astfel de cerere la judecatorul de drepturi si libertati, dar mai inainte trebuie sa intre in vigoare.
cred ca vor avea multa treaba judecatorii de drepturi si libertati! deabia astept sa vad daca se va misca ceva!
Daca a trecut un an de la data inceperii urmarii penale puteti face contestatie pentru durata procesului penal.
Mie imi pare o durata indelungata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ping pong cu un dosar penal de abandon, intre instanta si parchet timp de 5 ani! desirelia75 desirelia75 in anul 2011 am depus o plangere de abandon de familie.a fost solutionata cu amenda.am contestat-o la prim procuror si apoi in instanta.in 2013 instanta imi ... (vezi toată discuția)
Procurorul intarzie solutionarea dosarului georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: in urma cu 2 ani l-am reclamat la politie pe un vecin pentru tulburare de posesie. Politia a stat 1 an sa ... (vezi toată discuția)
Plangerea impotriva procurorului pentru tergiversarea solutionarii dosarului florindbro florindbro Plangerea impotriva procurorului care tergiverseaza solutionarea unui dosar penal unde se depune? Procurorul activeaza la parchetul de pe langa o ... (vezi toată discuția)