avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorii

buna ziua! as dori un sfat daca se poate va rog!
am facut greseala de a-i face un abonament la o firma de telefonie , abonament facut pe numele meu, in jur de 5 ani in urma. fiul meu se ocupa de plati. dupa o perioada fiul meu mi-a zis ca a renuntat la abonament si sa nu-mi fac probleme ca e totul platit. dupa vreo 2 ani , intre timp ne-am mutat domiciliul, la firma in care figurez si ca patron si ca angajat, mi-a ajuns o adresa din partea unei firme de recuperari datorii o instiintare cum ca am de plata factura de 600 dolari plus penalitati , datorata firmei de telefonie mai sus amintita. am fost si am platit suma , dar nu am platit penalitatile.
mi s-a spus ca va veni pe numele meu si adresa firmei o adresa in care mi se aducea la cunostinta ca mi se va retine o treime din salar pana la plata integrala a penalitatilor datorate.
intrebarea mea e daca e posibil acest lucru si daca se poate ajunge mai departe, in sensul ca se poate descoperi ca sunt si patroana acestei firme si sa aiba dreptul la alte moduri de a recupera banii? mentionez ca pe firma nu am venituri, figurez inca in pierdere. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alin Gheorghe , Alte profesii 23:11, 25 Martie 2009
Din ce data este datoria despre care vorbiti? Nu cumva e mai veche de 3 ani? Nu cumva factura e in lei si nu in dolari? Penalitatile nu le datorati decat pana la nivelul creantei.
In alta ordine de idei, nu va pot executa firma, tot ce pot face este sa va puna sechestru pe partile sociale si sa vi le scoata la vanzare, sau poprire pe dividente.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la firma de recuperare albandra albandra Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. de 3 ani platesc o datoriei la o firma de recuperari , un credit luat de la banca l-=a care ramasesem in urma ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Se prescrie neplata datoriei dupa 3 ani? tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, Acum mai bine de 10 ani am facut pe numele meu un abonament pentru cineva(stiu, mare greseala), care binenteles ca nu l-a mai platit... Ultima ... (vezi toată discuția)