X si Y sunt casatoriti, dar se afla in proces de divort si partaj. X este plecata la munca in Spania, iar Y a ramas sa locuiasca in apartamentul acesteia din prima casatorie, unde si el are domiciliul. De mentionat ca X, dupa ce a obtinut apartamentul din prima casatorie, a trebuit sa-i plateasca sulta fostului sot si astfel atat X cat si Y au contribuit la plata acesteia. Y a locuit in apartament cu actuala concubina. La un moment dat, X se intoarce din Spania si gasindu-i pe cei doi in apartament, ii cere concubinei sa plece. Atunci Y ii zice ca va pleca si el din locuinta daca pleaca concubina sa. A doua zi, Y se intoarce acasa si gasind butucul de la usa schimbat, il forteaza si patrunde in locuinta pentru a-si lua unele lucruri personale din punctul lui de vedere ( scule pe care le folosea in gospodarie, haine personale, lenjerii etc. ). Dupa aceea monteaza un alt butuc pentru a nu lasa apartamentul neasigurat si pleaca. Vine X acasa si gasind butucul schimbat, la randul sau il forteaza, dandu-si seama ca Y a trecut pe acasa, si schimba iar butucul. Dintr-un corp de mobilier constata ca Y i-a sustras suma de 4000 euro pe care ii avea depozitati in urma revenirii din Spania. La randul sau Y se plange ca atunci cand si-a luat lucrurile personale a constatat ca dintr-un alt corp de mobilier ii lipsesc 18000 lei. Cei doi au facut plangeri la politie. Personal cred ca aceste acuzatii reciproce sunt doar sicane pe fondul procesului de divort si partaj, lucru pe care i l-am si spus lui Y si lui X, intrucat ii cunosc pe amandoi, insa ei a negat dar nu convingator. Mi-am bazat suspiciunile pe coincidenta dintre sumele aproximativ egale ce se reclama a fi furate. Am discutat cu ei si mi-au spus ca si politia crede acelasi lucru deoarece le-a cerut atat lui cat si lui X sa faca testul cu detectorul de minciuni. Prietenul meu a refuzat si acelasi lucru l-a facut si X. De asemenea X l-a mai acuzat de violare de domiciliu, distrugere si amenintare. Dar Y are domiciliul la acea adresa, butucul l-a stricat deoarece X il schimbase si oricum la randul lui l-a schimbat si astfel nu a lasat-o in paguba pe X. De amenintare nu cred ca poate fi vorba deoarece cei doi nici macar nu s-au intalnit. Este posibil ca cei doi sa se aleaga cu ceva condamnari sau alte sanctiuni, avand in vedere ca sunt foarte indarjiti si nu vor sa renunte la plangeri? Sau pe baza argumetelor aratate mai sus, politia poate sa termine dosarele la nivelul lor ? Sincer sper ca niciunul sa nu pateasca ceva si sa inteleaga ca divortul si partajul sa-l rezolve civilizat, insa indarjirea este mare. X a plecat iar in Spania, iar Y nu s-a mai intors in apartament.
Acuzaţiile nedovedite nu pot fi luate în considerare, iar detectorul de minciuni nu este o probă , fiind necesară coroborarea rezultatului testului şi cu alte probe, pentru a se constata faptele.
Divort si partaj
lylo
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste explicatii pe tema unui partaj destul de complicat. X si Y se casatoresc si se muta impreuna la parintii lui ... (vezi toată discuția)