avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea speță:

X a fost căsătorită cu Y din 1988 până în 2003, când au divorțat, cei doi copii fiind-ui încredințați mamei cu obligarea tatălui la plata pensiei alimentare (atât căsătoria cât și procesul de divorț au avut loc în România).
În 1994, Y a fugit în S.U.A. unde a mai fost căsătorit de 2 ori, deci în timpul mariajului cu X. De atunci, Y nu a mai revenit în țară.
Cei doi dețin în coproprietate un apartament pe care l-au cumpărat în 1993 și pe care X dorește să-l doneze copiilor. Având în vedere că partajul nu a fost făcut, iar Y nu este în țară (fosta soție nu are nicio adresă de-a lui) dar încă figurează cu domiciliul la fosta soție, aceasta are domiciliul în România, cum trebuie procedat? Ce șanse există ca la efectuarea partajului, apartamentul să fie atribuit lui X, ținând seama de faptul că Y nu a contribuit cu nimic la renovarea imobilului, impozitele și toate celelalte cheltuieli fiind plătite de către X?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 20:07, 27 Februarie 2014
Ambii soti au contribuit la achizitionarea apartamentului, e bun comun, prezumat in cote egale. Sa ceara partajul si atribuirea imobilului, se va judeca in lipsa si din sulta sa ceara sa-i scada renovari si impozite.
Apoi va astepta sa se prescrie dreptul lui s-o execute sau va consemna suma la dispozitia lui.
Era mai usor daca ar fi dat de el.. poate il convingea in vreun fel ( avea si cu ce )sa accepte partajul asa cum dorea ea.

Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Mulțumesc, gi-jane!
Da, era mai simplu, dar nu e de găsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj lusima lusima Eu impreuna cu fostul sot avem cumparat impreuna in parti egale si indivizibile un apartament inainte de a fi casatoriti, cu banii de la parintii nostri care ... (vezi toată discuția)
Buna, sunt in proces partaj , fac dovada cu inscrisuri ca am ... Evancgelia Evancgelia Buna, Sunt in proces partaj , fac dovada cu inscrisuri ca am avut venituri mai mari si am avut ajutor financiat din partea unei matuse la renovarea casei ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate!!! va rog e foarte important pentru mine!!! adelav adelav Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine.Sunt divortata din anul 1990, am cumparat un apartament cu 2 camere in anul ... (vezi toată discuția)