avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu Asociatia de proprietari

In anul 2010, in urma divortului fiului meu, am cumparat un apartament cu 2 camere in care s-au mutat fosta nora impreuna cu copilul minor si mama acesteia. Eu i-am "vandut" (adica la notariat fara sa-mi dea nici un ban) ei si copilului 50% din apartament si am incetat orice legatura cu acestia. Acum am primit citatie de la asociatia de proprietari ca nu a platit intretinerea. Stiu ca sunt proprietara pe jumatate de apartament dar daca nu am locuit eu niciodata acolo pot fi obligata sa platesc cota parte din intretinere ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:53, 5 Octombrie 2013
Da, asa cum banuiti, din cauza coproprietatii asupra apartamentului, sunteti responsabila de neplata intretinerii proportional cu cota-parte din apartament.

Mergeti la asociatie si platiti partea care vi se cuvine. Chitanta sa fie pe numele dv.
La proces demonstrati ca v-ati platit partea din intretinere.

Chestiune de amanunt, dar importanta.
Pe perioada cat nu ati locuit in apartament, nu vi se socotesc cheltuielile care se repartizeaza pe numar de persoane si nici consumul la apa.
In rest, cheltuielile pe cota-parte indiviza pe care le platesc toti proprietarii (coproprietarii, in cazul dv.) trebuie sa le achitati, asa cum v-am spus mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
elga50, moderator
când ați ”vândut la notar” cota dvs. de 50% . . . , ați depus vreo înștiințare cu nr. de înregistrare către asociație, făcându-le cunoscut că . . . , apoi, că dvs. NU mai locuiți acolo ? pt câte persoane vă citează că nu ați plătit întreținerea ? șeful de scară știe că ați vândut cota de 50% altor persoane ce locuiesc acolo? că NU mai locuiți acolo ?
Conform norme in vigoare responsabil pentru debitele acumulate la intretinere este proprietarul imobilului-indiferent daca acesta locuieste sau nu in acesta
L nr 230/2007 Art. 19
În cazul spaÑiilor, respectiv al apartamentelor cu mai mult de un proprietar, raporturile
de coproprietate vor fi reglementate potrivit dreptului comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme administrator OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna ziua, mi-am cumparat un apartament in data de 21.05.2012,momentan nu locuiesc acolo,am fost saptamana trecuta cu contractul casei sa ne treaca in carte ... (vezi toată discuția)
Vreau sa nu mai figurez la intretinere de la jumatatea lunii. Adrian_Boy Adrian_Boy Mi-am inchiriiat un alt apartament si care se elibereaza de la jumatatea lunii, si aici unde locuiesc in prezent, figuram doua perosoane. Doresc sa ma mut ... (vezi toată discuția)