avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua,

As dori sa stiu daca e posibil ca parintii mei sa dobandeasca dreptul de proprietate pe bunurile ramase de bunicul meu apeland la uzucapiune, tinand cont de faptul ca ei au muncit si au ingrijit pamantul si casa timp de 32 de ani? Mentionez ca ceilalti frati au primit fiecare la casatorie o parte din mostenire, insa tatal meu fiind cel mai mic a ramas in casa batranesca vreme de peste 3 decenii asa cum am spus mai sus. Alta mentiune ar fi faptul ca bunurile in cauza nu sunt intabulate pe bunicul meu, el mostenind de la strabunicul prin viu grai pamantul si casa.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:53, 5 Octombrie 2013
nu se poate uzucapa impotriva fratilor.se pot gasi alte solutii legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Mostenire July28 July28 Buna! Am si eu o nedumerire, mai exact bunica mea. In satul ei natal au ramas niste terenuri dupa moartea strabunicii care au fost lucrate fara forme legale ... (vezi toată discuția)
Mostenire anamaria3678 anamaria3678 Mama mea a facut succesiunea dupa moartea bunicilor numai in ceea ce priveste bunurile existente in mediul urban.La o perioada s a mutat la tara, unde a si ... (vezi toată discuția)