avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Un teren cu 4 proprietari
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Un teren cu 4 proprietari

Buna ziua! Daca un teren intravilan construibil, are patru proprietari si doar unul vrea sa execute o constructie, acesta din urma poate sa obtina Autorizatia de Constructie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:20, 6 Octombrie 2013
Trebuie facuta iesirea din indiviziune pentru a individualiza partea fiecarui proprietar si apoi fiecare poate face orice doreste cu partea lui, sa vanda, sa construiasca, etc..
Prin iesirea din indiviziune terenul nu mai este construibil ( front stradal mai mic de 12 m.l.). Din ceilalti trei proprietari doi sunt plecati din tara si pina in prezent nu am reusit sa-i contactez iar cel de al trei-lea este de acord cu realizarea unei constructii.
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
BogdanGradinaru, utilizator
Alta varianta ar fi sa le platiti o sulta celorlalti proprietari, adica sa le cumparati partea. Bineinteles, daca ii gasiti si daca sunt de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu majoritatea mostenitorilor marfan marfan Buna ziua, Din 7 mostenitori, 4 s-au hotarat sa vanda un teren cuiva, lasandu-i pe ceilalti 3 in indiviziune cu noul proprietar. Acesta a obtinut (cum, nu ... (vezi toată discuția)
Constructie casa queenimob queenimob Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu constructia unei case.Pe scurt,parintii au o casa de 70 mp,pe un teren de 340 mp.Tatal a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu mai multi proprietari silvyanna silvyanna Buna seara, suntem 3 frati si as vrea sa stiu daca vreunul dintre noi poate sa vanda partea lui de teren daca nu am iesit din indiviziune (vezi toată discuția)