BUNA SEARA! Cumnata mea e bolnava de cancer de gradul 4, doctorii nedandu-i decat 5 luni cel mult de viata. Problema e ca nu vrea sa-si lase problemele nerezolvate, ea avand 2 copii si pentru ei, 2 case de impartit: un apt cu 4 camere in Bucuresti si o casa la tara. intrebarea mea este, desi sotul ei traieste, nu sunt despartiti, isi poate face un testament prin care ii lasa baiatului apt din capitala si 25% cota din casa de la tara, fetei revenindu-i 75 % din casa de la tara? se poate face un asemenea act la notar? va multumesc
In opinia mea, cred ca este si moral si legal sa faca un testament, prin care sa mentioneze ce cota din bunurile comune avute impreuna cu sotul supravietuitor va lasa fiecaruia dintre cei doi copii. Partea din bunurile commune rezultate in timpul casatoriei ce se cuvine sotului supravietuitor nu intra in discutie, intrucat legea il protejeaza in astfel de situatii.
Poate sa faca testament, pe 2/3 din cota care ii revine, 1/3 revine de drept sotului supravetuitor.
Oricum, solicitarea este anapoda, raman la parerea mea ca rudele, poate si copii, doresc sa elimine sotul supravetuitor din ...ecuatia succesiuni.
Chiar cu testament, legea il apara pe sotul supravetuitor.
imi cer scuze, dar mi se pare ca discutia degenereaza in altceva.. sotul cumnatei este de acord, urmand ca in acel testament sa includa o clauza prin care, cel ce ramane cu casa, sa fie obligat sa-l tina acolo. daca ii era frica sa nu-l dea baiatul afara, nu facea testamentul in favoarea lui, deci cel de care se fereste, e fata. va multumesc tuturor inca o data.
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca
luiza44
sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui.......
va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)