avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatii de proprietari pe fiecare scara, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatii de proprietari pe fiecare scara, ce se intampla cu vechea asociatie?

S-a hotarat infiintarea de asociatii pe fiecare scara si s-a trecut la fapte. Actele ni le-a intocmit federatia asociatiilor din oras. Dosarele sunt deja la Judecatorie. Ce se intampla cu vechea asociatie de proprietari, cum se sterge din evidenta ANAF? Ma refer la situatia declaratiilor fiscale si la certificatul de inregistrare fiscala.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:39, 9 Octombrie 2013
In Adunrea Generala se hotaraste infiintarea a nr.de asociatii cate scari. Se desprinde din asociatia”mama”una ramane cu aceleasi date de identificare.Membrii asociatiei
nu se retrag.
player00 a scris:
din lege am inteles ca nu sepot retrage membrii din asociatie? E incompleta legea?

In lege nu exista interdictia ca unii proprietari sa se retraga din asociatie.
Legea este completa si in baza ei, prin procedurile impuse de judecatorul delegat se pot infiinta asociatii acolo unde nu au fost, se pot desprinde scari sau blocuri din asociatia veche formand asociatii mai mici, se pot uni scari sau blocuri din asociatii diferite formand asociatii mai mari s.a.m.d.
Economic este ca asociatia veche, asociatia "mama" sa ramna cu actul de infiintare existent, cu acelasi CIF... iar celelalte sa se infiinteze acum.
Dar sefii federatiei in care sunteti ce spun, ca poate mai invatam si noi de la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari roenen roenen Vreau sa stiu daca in procesul verbal al Adunarii de Constituire, ca de altfel si celelalte p.v. necesare infiintarii unei Asociatii de Proprietari, termenul ... (vezi toată discuția)
Separare asociatie proprietari maryad maryad Suntem o asociatie de proprietari cu doua scari si dorim separarea. Avem contracte cu furnizorii de utilitati pe fiecare scara in parte, situatia activ-pasiv ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate inchide o asociatie de proprietari marq marq Buna ziua, nu stiu daca asta e termenul corect, de \\"a inchide\\", poate desfiinta e mai corect. Intrucat un bloc din asociatie si-a intocmit dosarul pentru ... (vezi toată discuția)