avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna ziua,
impreuna cu sotul meu am un SRL, el ocupandu-se in exclusivitate de activitatea firmei numai ca actualmente inregistreaza niste restante si penalitati la obligatiile fiscale; actualmente eu doresc sa-mi infiintez un PFA; va rog sa-mi spuneti daca mi se va impune vreo restrictie la infiintare sau ulterior inceperii activitatii ca PFA, contul bancar aferent acestuia va fi restrictionat pana la plata acelor datorii ale SRL-ului detinut impreuna cu sotul meu.
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 12:53, 7 Octombrie 2013
Chiar daca sunteti asociat intr-un SRL puteti sa va inregistrati ca PFA. Este necesar sa aveti o calificare pe codurile CAEN ce urmeaza sa le inregistrati la PFA. Legat de cont nu stiu ce sa va zic .... V-ati gandit sa va retrageti din SRL prin cesiune de parti sociale? Asa nu ar fi nici o problema ulterior infiintarii PFA-ului ....
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
alla1975, utilizator
La infiintarea PFA se va scoate si un cazier fiscal, dar in cazul dvs nu vor fi probleme pt ca o poprire a unui cont nu figureaza in acel cazier fiscal, ci doar condamnari in materie economica-financiara.

Daca ar fi asa ar insemna ca toti agentii economici care inregistreaza restante sa nu mai poata desfasura o alta activitate, in fond se doreste ca agentul sa isi achite cumva restantele (chiar si prin modalitati alternative de desf a activ econ).
mai bine mergeti la fisc si solicitati un cazier fiscal de informare pe numele dvs. ca sa stiti cum stati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli infiintare pfa Atobias Atobias Se pot deduce cheltuielile pentru infiintarea PFA (taxa cazier fiscal, verificare disponibilitate si rezervare denumire firma, inmatriculare in RC)? Am facturi ... (vezi toată discuția)
Recomandări și sfaturi pentru impiedicarea intrarii in insolventa a societatii + randomxyz1 randomxyz1 Sunt asociat în cadrul unui S.R.L. și mă lovesc de următoarea situație: Asociatul Y în calitate de Administrator al Societății și-a exprimat intenția ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit, plafon tva - suspendare adrhc adrhc In legatura cu plafonul de la care un PFA cu norma de venit devine platitor de TVA am urmatoarea intrebare. [u]Context[/u] Sunt PFA cu norma de venit fara ... (vezi toată discuția)