Buna ziua,
impreuna cu sotul meu am un SRL, el ocupandu-se in exclusivitate de activitatea firmei numai ca actualmente inregistreaza niste restante si penalitati la obligatiile fiscale; actualmente eu doresc sa-mi infiintez un PFA; va rog sa-mi spuneti daca mi se va impune vreo restrictie la infiintare sau ulterior inceperii activitatii ca PFA, contul bancar aferent acestuia va fi restrictionat pana la plata acelor datorii ale SRL-ului detinut impreuna cu sotul meu.
Chiar daca sunteti asociat intr-un SRL puteti sa va inregistrati ca PFA. Este necesar sa aveti o calificare pe codurile CAEN ce urmeaza sa le inregistrati la PFA. Legat de cont nu stiu ce sa va zic .... V-ati gandit sa va retrageti din SRL prin cesiune de parti sociale? Asa nu ar fi nici o problema ulterior infiintarii PFA-ului ....
La infiintarea PFA se va scoate si un cazier fiscal, dar in cazul dvs nu vor fi probleme pt ca o poprire a unui cont nu figureaza in acel cazier fiscal, ci doar condamnari in materie economica-financiara.
Daca ar fi asa ar insemna ca toti agentii economici care inregistreaza restante sa nu mai poata desfasura o alta activitate, in fond se doreste ca agentul sa isi achite cumva restantele (chiar si prin modalitati alternative de desf a activ econ).