avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea din contract cu norma partiala, la pensionar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea din contract cu norma partiala, la pensionar cu drept de lucru 4 h

Buna ziua,

Avem o doamna care a intrat in medical de aproximativ 2 luni, am vb cu ea si mi-a spus ca urmeaza sa de pensioneze cu drept de lucru 4 h.
Acum este angajata noatra cu timp parial 2h/zi.
Cum procedez mai departe?
Trebuie sa ii inchei ctr de munca sau doar sa intocmesc un act aditional cu modificarea orelor?
Ea mai are ctr incheiate si cu alte firme, de aceea dorim modificarea timpului de lucru.
Astept un raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 7 Octombrie 2013
In ce sens doriti modificarea c.i.m.?
Acum lucreaza cu 2h/zi - 10 h/sapt - 40h/luna
Tinand cont ca urmeaza sa lucreze doar 4 h /zi nu 8 ca si pana acum, avand incheiate mai multe ctr de munca si cu alte societati, vrea ca noi sa ii punem undeva la 5h/sapta, 20h/luna si ma interesa daca in acest caz contr de munca inceteaza sau doar ii fac un act aditional la ctr cu modificarea perioadei de lucru? sau inceteaza ca se pensioneaza cu drept de lucru 4 h si apoi inchei un alt ctr?
Daca are drept de munca cu maxim 4 ore/zi, atunci se poate modifica durata timpului de munca , astfel incat media numarului de ore lucrate sa fie cel mult egal cu durata timpului de munca pentru care are acest drept.

Prin urmare , se poate modifica timpul de munca la 5h/sapt, 20h/luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract partial de munca Ralucelu Ralucelu Buna ziua,sunt angajata cu, contract partial de munca (stipulat in contract 20 ore pe sapt) si am 3 intrebari: 1.Pot lucra 8h /zi , o zi da , una nu si inca o ... (vezi toată discuția)
Timp lucru inegal alexandra24 alexandra24 Buna ziua in programul revisal la repartizare timp trebuie sa aleg inegal pt un program de luni pana vineri, de la 9-19 cu pauza 2h de la 13-15,la fel si in ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciu seieoandana seieoandana am incheiat un ctr. de munca la domicilu cu norma de lucru de 2h/sapt. 8h/luna este corect?pers respectiva mai are si alte ctr indiv.de munca cu timp partial ... (vezi toată discuția)