Buna ziua in primul rand, acum in jur de 6 - 7 ani (in 2006 prin octombrie) am achizitionat o camera foto de la magazin prin creditul cu buletinul de la sc nebancara, timp de 2 ani am achitat rata de rata pana am terminat si mi s-a dat o hartie care preciza ca am achitat.De atunci nimeni nu m-a cautat deoarece normal nu aveau de ce pana in 2012 cand primesc un telefon de la firma de recuperari creante cum ca am de achitat o suma de bani (nu imi mai amintesc) dar ce este drept era mai mare decat am dat eu pe aparatul foto eu dadusem vre-o 800 ron si ei mi-au cerut vre-o 1300 ron, i-am intrebat de ce ca am achitat iar ei incercandu-si norocul mi-au supus ca nu am achitat dar daca totusi mentin ca am platit sa fac dovada actului...pe care din pacate nu il mai am de 6 ani nici nu am crezut ca dupa atat timp voi fi sunat ca nu am achitat ratele.
Acum 30 de minute am primit un mesaj (destul de "Profesional") cum ca se demareaza procedura juridica...insa eu ma intreb daca de atatia ani nimeni nu m-a cautat sa ma dea in judecata (pt nimic) cum ar putea sa o faca acum cand dupa cate stiu chiar daca ai avea o datorie si nu este la stat se prescrie in 3 ani (cea de la stat stiu ca in 6 ani).
Va rog frumos sa ma lamuriti ce sanse au acesti camatari (camatari e putin spus deoarece pretind bani care nu li se cuvin) sa ma dea in judecata eventual sa ma execute silit (dar aici nu e cazul pt ca nu am nimic pe numele meu).
Ce ma sfatuiti sa fac sa scap de acesti nenorociti?
~ final discuție ~