avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua,
As dori sa stiu care ar fi conditiile stipulate intr-un contract de munca intre mine si firma la care urmez sa ma angajez ,astfel incat banca sa nu poata faca poprire pe salariu ; am auzit ca exista astfel de cazuri cum ca firma angajatoare ,nu este de acord sa i se opreasca angajatului sau din salariu, de catre banca;..multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:45, 7 Octombrie 2013
Cum credeti ca o prevedere contractuala poate scuti o parte de obligatiile ce ii revin in conformitate cu dispozitiile legale? Exista contabili/experti resurse umane care cred ca daca taie o fraza dintr-o adeverinta de salariat, nu au obligatii legale. Asta nu inseamna ca ceea ce cred ei e si adevarat.
multumesc, dar va rog sa fiti mai explicita..deci inteleg ca nu exista o astfel de posibilitate si ca oricum mi se va opri din salariu o suma si ca firma angajatoare e obligata, de catre banca ,sa faca acest lucru;
Firma angajatoare va fi obligata de executor , nu de banca sa va retina din salariu, nu exista sa nu vrea. Nu vrea, va plati in locul dvs ( se cheama validarea popririi) si nu cred ca ii convine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
O firma poate fi obligata sa plateasca retroactiv o pensie alimentara prin ordonanta de poprire? vaylet vaylet Se poate plati retroactiv pensia alimentara, atat timp cat instanta a trimis ordonata de poprire la firma unde lucreaza fostul sot?(mi-a fost confirmat ca au ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu urgent LOREDANA1989 LOREDANA1989 Buna ziua. Ieri am fost anuntata de catre sef ca mi se va face poprire pe salariu deoarece in urma cu un an am facut un imprumut la un C.A.R in valoare de ... (vezi toată discuția)