avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz - calcul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz - calcul

buna ziua.mi-am depus demisia cu preaviz de 20 de zile

si as dori sa stiu cum se calculeaza zilele de preaviz.mentionez ca ziua de sambata este zi de lucru normala ,care nu este trecuta in c.i.m.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 11 Octombrie 2013
Verificati in contractul de munca daca zilele de preaviz sunt calendaristice sau lucratoare.
In c.i.m. trebuie sa fie prevazuta durata preavizului atat in cazul demisie, cat si in cazul concedierii.

Ce prevede , in acest sens, contractul dvs de munca?
in cazul concedierii 20 zile lucratoare ,iar in cazul demisiei 15 zile calendaristice.cand sa modificat codul muncii am semnat un act aditional la contract dar nu stiu ce contine ptr.ca eu nu detin nici un act ,decat contractul de munca.
Mergeti la angajator si solicitai in scris sa va elibereze un exemplar de pe acel act aditional.
Indiferent de cum este stablit preavizul, calculul termenului este acelasi. În calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz și de proba Elena Micu Elena Micu Bună ziua,va rog sa ma lămuriți dacă este obligatoriu ca,contractul individual de munca sa conțină perioada de proba și care este perioada minima. La ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz tavita tavita Am dorit sa imi dau demisia cu preaviz ( 20 zile calendaristice, cat era trecut in C.I.M., ca si termen), dar compania mi-a solicitat demisia cu termenul ... (vezi toată discuția)
Nr. zile preaviz dumilor dumilor Buna ziua. Un salariat are stipulat in CIM perioada de preaviz de 20 zile, in cazul concedierii, respectiv preaviz de 20 zile in cazul demisiei. Eu stiu ca ... (vezi toată discuția)