avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea actului de donatie (apartament)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea actului de donatie (apartament)

Buna seara,

Acum un an parintii mei au facut un act de donatie al unui apartament in favoarea mea. Sunt fiica unica. Recent am aflat ca este posibil sa am un frate dintr-o relatie pasagera a tatalui meu in tinerete. Acest copil nu a fost recunoscut de tatal meu, mama copilului era maritata cu un alt barbat.
Indoiala mea este, in cazul in care s-ar confirma ca am un frate, in baza acestui fapt se poate considera nul sau revoca actul de donatie al apartamentului catre mine?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rteodora , utilizator 08:00, 6 Februarie 2015
In principiu, donatiile sunt irevocabile.Ele pot fi totusi revocate pentru ingratitudine, in conditii special reglementate de lege. Existenta unui presupus frate, care a fost recunoscut de sotul femeii cu care a avut "relatii pasagere" tatal dvs si care s-a nascut in timpul casatoriei parintilor sai , nu are nici o influenta asupra donatiei primita de dvs....Este prea complicat de explicat aici mecanismul legal ce ar trebui efectuat de acesta, mai inainte de a contesta donatia primita de dvs.....Insa, puteti sta linistita....
Va multumesc mult pentru timpul acordat! Vestea unui nou membru al familiei m-a facut sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva.Acum se pune doar problema de cum abordez tema din punct de vedere emotional si moral.
Aici nu va putem ajuta decat eventual cu sfatul ca trebuie sa analizati ce fel de om este in sanul vechii sale familii si in societate, ce fel de anturaj are, daca lucreaza sau nu prea ii place munca, etc...In functie de aceste date obtinute, ramane sa apreciati singura ce aveti de facut in privinta lui. success!
In general discutand despre donatie, aceasta nu poate fi atacata in instanta?
In principiu, actele de donatie pot fi atacate. De alfel daca va duceti la o banca sa luati un credit si puneti gaj un apartament care a fost dobandit prin donatie, veti fi refuzat.
Cel care ataca actul de donatie, trebuie sa prezinte documente veridice.

Alte discuții în legătură

Contestare act de donatie Lily2012 Lily2012 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la posibilitatea ca un act de donatie sa fie contestat. Suntem 2 frati, iar parintii mei doresc sa ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie elissar elissar Daca am primit prin donatie un apartament,imi spune si mie cineva daca ac. donatie se poate ataca de catre donator,donatie a fost facuta de catre ... (vezi toată discuția)
Act donare nepot ElenaDI ElenaDI Buna seara. Siuatia este urmatoarea:tatal meu are o sora si avea si un frate care a decedat.Bunicii mei(care stateau in aceeasi casa cu fratele tatalui, sotia ... (vezi toată discuția)