avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea actului de donatie (apartament)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea actului de donatie (apartament)

Buna seara,

Acum un an parintii mei au facut un act de donatie al unui apartament in favoarea mea. Sunt fiica unica. Recent am aflat ca este posibil sa am un frate dintr-o relatie pasagera a tatalui meu in tinerete. Acest copil nu a fost recunoscut de tatal meu, mama copilului era maritata cu un alt barbat.
Indoiala mea este, in cazul in care s-ar confirma ca am un frate, in baza acestui fapt se poate considera nul sau revoca actul de donatie al apartamentului catre mine?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rteodora , utilizator 08:00, 6 Februarie 2015
missmaria a scris:

Acum se pune doar problema de cum abordez tema din punct de vedere emotional si moral.

Care tema, mai exact? Si cu cine s-o abordati?

Juridic ...nu vad nimic de abordat.

Contractul ramane valabil si irevocabil.

Abia dupa moartea tatalui dvs. si DACA se stabileste filiatia + alti "daca" se poate discuta despre rezerva succesorala.
Buna dimineata,

Daca actul de donatie se face cu acordul partilor ( acord dat in scris in fata notarului) , ma poate fi contestat? Parintii mei vor sa imi doneze un teren cu acordul surorii mele , acord pe care sa il exprime ea in scris in fata notarului. Mai poate fi atacata donatia? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare act de donatie Lily2012 Lily2012 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la posibilitatea ca un act de donatie sa fie contestat. Suntem 2 frati, iar parintii mei doresc sa ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie elissar elissar Daca am primit prin donatie un apartament,imi spune si mie cineva daca ac. donatie se poate ataca de catre donator,donatie a fost facuta de catre ... (vezi toată discuția)
Act donare nepot ElenaDI ElenaDI Buna seara. Siuatia este urmatoarea:tatal meu are o sora si avea si un frate care a decedat.Bunicii mei(care stateau in aceeasi casa cu fratele tatalui, sotia ... (vezi toată discuția)