avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Donatie in loc de salariu se considera salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Donatie in loc de salariu se considera salariu?

Acum ceva timp va pov ca am fost concediata desi sunt insarcinat ...etc
V-am spus ca sefa ,fosta sefa ma cautat acasa oferindu-mi o donatie de 7000 de lei ptr cresterea copiluli iar eu cu ea am inchieat o cerere pe semnatura propie ca renunt la orice pretenite asupra firmei sii la orice alt prejudiciu.am incheiat si un acord verbal ca imi va acorda salariile aferente perioadei in care am lucrat acolo.
Azi am primit de la inspectia munci o petitie in care sa anunt daca cazu mi-a fost sau nu solutionat si daca mi-am primit salariu.salariu nu l-am primit dar am facut acel acord semnat si scris precum ca renunt la orice pretentie din partea firmei si a doamnei manager.
Ia mi-a promis ca imi va da salariile dupa ce vreifica si ea sa vada ca nu mi-am primit salariu si d atunci au trecut 2 luni...mai pot face ceva in acest caz?
eu mi-am tinut promisiunea si am facut acel acord si i l-am dat iar ea nu mi-a dat decat cei 7000 sub forma de donatie in niciun caz salariu meu...va rog un rasp
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:49, 8 Octombrie 2013
Donatia efectuata nu poate fi considerata ca primire de salariu

Art.38 C.mun.: Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.
da dar ea are acea aceal angajament pe semnatura propie ca renunt la orice pretenitie din partae iei si a firmei si la orice prejudiciu adus firmei...in acest caz eu nu imi mai pot cere sal daca a fost doar un acord verbal....?
atat timp cat eu am scris si semnat ca renunt la tot ...nu am cum acum sa spun ca defapt nu mai renunt.
Potrivit art.38 C.mun., orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

Raspundeti Inspectiei Muncii ca nu ati primit inca salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala a salariatului Andrei Gica Andrei Gica Trei angajati ai unei societati au fost prinsi furand motorina.Angajatorul vrea sa-si recupereze paguba adusa firmei prin retineri salariale ale ... (vezi toată discuția)
Act aditional neplata ore suplimentare rodicaneagu rodicaneagu Buna ziua, Putem incheia un act aditional la CIM prin care sa mentionam ca salariatului nu i se platesc o parte din orele suplimentare datorita faptului ca ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim prin 65 (1) fara preaviz?! DARIUS86 DARIUS86 Daca angajatorul, in insolventa fiind, imi desface CIM cu 65 (1) si imi da conform legii previz de 20 de zile , pot renunta in scris, la acest preaviz fara sa ... (vezi toată discuția)