avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional neplata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional neplata ore suplimentare

Buna ziua,

Putem incheia un act aditional la CIM prin care sa mentionam ca salariatului nu i se platesc o parte din orele suplimentare datorita faptului ca are un salariu mare? Mi se pare ca suna cam aberant insa directorul societatii, cetatean german, spune ca in Germania se practica asa ceva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 8 Iunie 2016
Nu se poate incheia un astfel de act aditional .. ce este in Germania nu se aplica in Romania.

Art. 38. C.mun.
Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim ALIOSA ALIOSA Buna ziua, Sunt asistent maternal.Am un CIM incheiat cu DGASPC,unde nu am specificat timpul de munca.Intrebarea mea este: - CIM-ul este corect incheiat,este ... (vezi toată discuția)
Donatie in loc de salariu se considera salariu? misslucky misslucky Acum ceva timp va pov ca am fost concediata desi sunt insarcinat ...etc V-am spus ca sefa ,fosta sefa ma cautat acasa oferindu-mi o donatie de 7000 de lei ptr ... (vezi toată discuția)
Program de lucru buiavasi buiavasi Buna seara! as dori sa ma lamuriti si pe mine care ar fi varianta legala in urmatoarea situatie: un salariat are doua CIM -uri cu norma intreaga la 2 ... (vezi toată discuția)