avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Risc sa pierd copiii daca plec din tara la munca?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Risc sa pierd copiii daca plec din tara la munca?

Vreau sa plec din tara la munca in germania, am doi minori incredintati doar mie cu drep de decizie asupra lor, daca plec din tara pentru un an si-mi las copiii in grija parintilor cu toate actele legale ce trebuie facute inainte de plecare, risc daca ma da tatal lor in judecata sa-mi pierd copiii?
Exista o hotarare judecatoreasca privind incredintarea copiilor minori ( autoritatea parinteasca nu este exercitata in comun de catre parinti ).

Numai in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca privind exercitarea autoritatii parintesti in comun este decesara declaratia notariala ( declaratie consimtamant ) de parasire a tarii.


Asadar, asa cum am aratat mai sus, mama poate parasi tara alaturi de copiii minori, fara a fi necesar acordul de vointa al tatalui.


m doi minori incredintati doar mie cu drep de decizie asupra lor,



Art. 30. - Legea 248/2005- privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:

.............................................................
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.






Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
fa toate demersurile privitoare la copii acum, pana nu se prinde el si pana nu ai nevoie de acordul lui pentru orice miscare. fostul meu sot a cerut custodie comuna prin instanta, doar dupa 3 ani de la divort, dupa ce am inceput o relatie cu un alt barbat. a facut-o doar ca sa-mi puna bete in roate. asa ca... actioneaza pana mai poti, dupa aceea nu mai poti misca nimic :(
Da, avand hotarare de incredintare pe legea veche poate pleca din tara si ar fi indicat sa o faca cat mai repede deoarece daca tatal se prinde si obtine hotarare pe noua lege nu mai poate iesi cu copii din tara.
Poate aveti noroc si nu consulta niciun avocat ca sa afle si sa va incurce.
Daca ati plecat cu minorii procesul se poate judeca cativa ani daca va veti angaja avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Ieșire din țară copii minori Alerim R Alerim R Sunt divorțată de 7 ani,hotărârea judecătorească definitiv și irevocabil mi s a încredințat copilul pentru creștere și educare, 13 ani Are copilul. ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului gabi1111 gabi1111 Buna seara sunt o mama careia mi sa incredintat minoru dupa divort ( fara alte specificari) intrebarea me este DACA EU AM MINORUL INCREDINTAT PENTRU AL LUA CU ... (vezi toată discuția)