avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RECURS..............urgent
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RECURS..............urgent

Datele problemei sunt:
1. accident provocat de un alt sofer( adica intra in inters fara sa stea la STOP) obligindul pe celalat sofer sal evite(reusind) acest lucru dar avariindu-si masina, respectivul care a provocat accidentul, fuge, Politia il gaseste.
2. Se intocmeste PV invinuitul isi recumoaste vina, semneaza PV fara obiectiuni si inmaneaza RCA celuilalt
3. La 10 zile dupa accident soferul vinovat ataca PV ca sa nu ramana fara permis
4. I se admite plingerea si se anuleaza PV, scapind de amenda si de suspendarea permisului
5. celalat sofer face recurs pentru a nu putea avea probema ulterior cu despagubirea RCA( desi nu stiu daca atat timp cat dosarul a fost finalizat de societatea de asigurari, si platita despagubirea, asiguratorul se poate intoarce sa ceara banii inapoi avand in vedere anularea pV???????????
6. ce se intmpla in cazul in care si in recurs se da aceeasi solutie, desi exista si martor, filmat pe un post local care declara vinovatia celui care a provocat acidentul si apoi a fugit.( se subintelege de aici ca acela are pe cineva in sistem)

Problema mare nar fi ca nu se castiga nici la Recurs, ci daca asta poate sa insemne dupa, repercursiuni din partea asiguratorului. Deci problema este daca pot fi probleme din partea asiguatoruli datorita anularii PV.
7.Ce acte trebuie trimise la judecatorie daca recurentul nu se poate prezenta??
8. daca cineva cunoaste spete asemantoare in care cineva provoca un accident, recunoaste fapta prin semanre fara obiectiuni, apoi ataca PV obtine anularea dar pina la urma in urma recursului celuilat i se da dreptate celui care a suferit din cauza accidentului.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
dnc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 02:02, 26 Martie 2009
Este o situatie mai deosebita cind instanta trece peste recunosterea savirsirii fapteoi de contravenient, oricum recursul trebuie depus la Judecatorie, iar daca recurentul nu se poate prezenta poate formula in scris motivele de recurs si solicita judecaraea in lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier toader-omarian toader-omarian buna ziua.saptamana trecuta am avut un accident rutier.intr-o intersectie o pesoana ce nu detinea permis si care conducea o masina de societate fara a avea ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru anulare amenda popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In urma unui accident de masina politia a sanctionat unul dintre soferi considerandu-l vinovat. Soferul vinovat a obtinut anularea PV in instanta ... (vezi toată discuția)
Rca vinovat viocez viocez In urma cu o luna un microbuz al firmei al carei administartor sunt a fost implicata intr-un accident in care cele 2 parti nu s-au inteles si in aceste ... (vezi toată discuția)