Am si eu o problema legata de un gard intre proprietati: acum este un gard de sirma de aprox 1.70 m inaltime. Vecina mea vrea sa-si construiasca un gard din policarbonat ( plastic acela de se vede pe la toate portile ) de 2.5 m pe terenul ei.
Eu am o curte foarte mica ( mai mult o alee de 2 m latime ), iar soarele si lumina vin prin gard, deci inaltimea asta ma afecteaza direct.
Nu cred ca are vreo autorizatie de constructie.
Si nici nu cred ca rezolv ceva daca ii fac o plingere, decit sa mi-o pun in cap. As vrea sa ramina asta ultima varianta.
Are nevoie vecina mea de acordul meu? Are voie sa-si faca ce fel de gard doreste?
Am tot citit ceva de un studiu de insorire, dar nu reusesc sa aflu mai multe detalii.
E necesar un astfel de studiu? In functie de rezultatele lui poate sa nu-si mai constriasca gardul? Cum ar trebui sa fie rezultatul studiului ca sa-mi fie favorabil mie? Cine vizeaza acest studiu: biroul de urbanism din primarie sau Institutul de Sanatate Publica?
Directia urbanism si amenajarea teritoriului din cadrul Primariei aproba Planul urbanistic zonal. Pentru mai multe informatii puteti studia:
LEGEA nr. 50/1991 - autorizarea executarii constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor
LEGEA nr. 376 din 5 octombrie 2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
LEGEA nr. 350 din 6 iulie 2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul
LEGEA nr. 286/2006 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001
Ordinul 536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea Normelor de igiena şi a recomandărilor privind mediul de viata al populaţiei, durata minima de insorire la solstitiul de iarna de 1 ½ ore zilnic.
Daca constructia gardului va aduce daune in acest sens, puteti continua actiunea, dar altfel...
Studiu de insorire
Anaono
Buna ziua
Sunt in situatia în care însorirea imobilului meu la solstitiul de iarna nu se respecta deoarece vecinul din curtea alaturata s-a mansardat ... (vezi toată discuția)