avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Imputare sume
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Imputare sume

Bună ziua, Cum se recuperează sumele de bani imputate de Curtea de conturi unor salariaţi (funcţionari publici şi personal contractual) dintr-o primărie care a pierdut în instanţă procesul prin care a contestat raportul Curţii de Conturi.
Precizez că sumele primite au fost acordate salariaţilor în anul 2010 (prevăzute în contract colectiv de muncă) în urma unor sentinţe civile, definitive şi irevocabile, ignorate de Curte. Mă interesează dacă , conducătorul trebuie să emită decizie sau dispoziţie de imputare şi care este diferenţa dintre ele? Adresez această întrebare deoarece , în Legea 84/2012 (referitoare la amnistia fiscală, pe care deşi salariaţii au invocat-o la Curtea de Apel, aceasta nu a fost luată în considerare) la art. 2 se precizează ca legea este valabilă pt cei care au primit decizii , iar în Statutul funcţionarilor publici, la art. este folosit termenul de dispoziţie. Ce mai poate face in aceasta situaţie salariatul, care a fost de bună credinţă avându-se în vedere că a obţinut aceste sume, în urma unor sentinţe jud., aşa cum am mai precizat? Poate contesta salariatul în cauză decizia, sau dispoziţia la instanţa de contencios !? Se mai poate invoca acum, în urma deciziei sau dispoziţiei de imputare Legea 84/2012, pt a se obţine exonerarea de plată ? Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 21:48, 10 Octombrie 2013
mmda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistie fiscala LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca se poate , in urmatoarea problema : in anul 2009 am castigat in instanta acordarea unui spor de dispozitiv ... (vezi toată discuția)
Legea 84/2012 MITOLUM MITOLUM sunt administrator financiar patrimoniu la o scoala din jd. suceava si in urma controlului de la curtea de conturi mi s a imputat indemnizatia de conducere sub ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu functionar public corin1994 corin1994 In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a ... (vezi toată discuția)