avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sentinta privind atragerea raspunderii patrimoniale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sentinta privind atragerea raspunderii patrimoniale

Buna ziua!

In 21 martie fostul asociat al firmei care acum este falimentata, radiata... a avut proces intentat de DGFP sector 3 privind atragerea raspunderii patrimoniale. La proces DGFP nu s-a prezentat. pe site-ul TMB scrie ca s-a admis cererea de atragere a rasp. patrimoniale cu drept de recurs in 7 zile de la comunicare.
pana ieri nu s-a comunicat paratului nimic, drept pentru care acesta s-a dus la Tribunal, la arhiva sectiei VII civila si a solicitat o copie dupa acea comunicare din 21 martie.

Citez din hotarare:

,,Faptele au dus inevitabil la starea de insolventa a societatii insa in cauza nu a fost dovedita legatura de cauzalitate dintre faptele comise de parat si prejudiciul cauzat creditorului DGFP.
Constatand ca nu sunt indeplinite cerintele prevazute de art. 998-999 Cod civil, instanta va respinge cererea reclamantei DGFP impotriva paratului, ca neintemeiata"

TMB in numele legii hotaraste:

,, Respinge cererea de atragere a raspunderii patrimoniale formulata de reclamanta DGFP sector 3 in contradictoriu cu paratul X.
Cu drept de recurs in 7 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta din 21.03.2013".

Ce sa inteleg de aici?
Pe site-ul lor scrie ca se admite cererea de atragere a raspunderii iar in aceasta hartie scrie ca se respinge.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:55, 8 Octombrie 2013
Hartia este importanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere neintemeiata - temei juridic inlocuit/abrogat alexdescro alexdescro Buna ziua, Am pe rol un proces in care am castigat si totusi nu am castigat. Am obtinut anularea procesului-verbal de contraventie si anularea procesului ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare dobanda taxa auto andrreyutz andrreyutz Am castigat procesul cu taxa auto si vreau sa stiu cum se calculeaza dobanda sau cat e daca stie cineva cum se calculeaza ? asta e solutia : Tip ... (vezi toată discuția)