avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare hotarare divort

Am nevoie de copie legalizata dupa Sentinta de divort. Aceasta nu are stampila cu specificatia"definitiva si irevocabila". As vrea sa stiu ce taxe trebuie sa platesc si unde trebuie sa merg pentru legalizare.
Cel mai recent răspuns: Marina2013 , utilizator 14:54, 16 Octombrie 2013
Pentru legalizare aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei ( instanta care a pronuntat hotararea),
-taxa de timbru de 5.00 lei,
-sentinta a carei legalizare se solicita.
taxa de timbru este 5 lei pentru fiecare exemplar? As legaliza mai multe, poate o sa mai am nevoie si alta data.
Da, taxa de timbru este de 5.00 lei pentru fiecare exemplar si puteti solicita cate doriti.
Am obtinut de la registratura o stampila pe care scrie Irevocabil. Problema este ca se pare ca aceasta nu este valabila in strainatate, Am inteles ca trebuie obtinuta stampila Irevocabil de la un judecator, apoi supralegalizat, tradus, apostilat. Poate ca nu am formulat eu bine intrebarea. Asa ca incerc din nou.
Acum am o hotarare judecatoreasca de divort cu stampila dreptunghiulara de la registratura, pe care scrie Irevocabil. Intentionez sa ma mut in Marea Britanie, deci vreau sa fiu sigura ca va fi valabila acolo. Ma poate indruma cineva? Ce am de facut, pas cu pas. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prebleme la starea civila un om simplu un om simplu Buna, A fost sa depun actele la primarie pentru casatorie surpriza: MI-au spus ca sentinta mea de divort (am avut o casatorie anterioara) nu scrie definitiva ... (vezi toată discuția)
Trecere granita copil dellinspiron dellinspiron Buna ziua, In urma divortului copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila acum 15 ani... In august intentionez sa-l ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort droni droni Buna seara Eu am sentinta de divort cu stampila rotunda pe toate paginile si cea dreptunc\ghiulara pe ultima, deci este legalizata cu timbru jidiciar, dar nu ... (vezi toată discuția)