avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As avea nevoi de AJUTOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As avea nevoi de AJUTOR

lucrez pt o firma din SUA care nu are statut juridic in Romania eu lucrand din Romania pt ei acolo. Problema mea este cum sa fac sau ce acte am nevoie astfel incat acel contract de munca care il am cu ei sa il fac valabil si pentru Romania astfel incat si eu sa pot sa imi fac asigurari medical social pensii impozit vechime.
Daca nu se poate acel contract legaliza pt Romania pot sa imi platesc eu singur asigurarile medicale sociale pensia sa fac vechime tot
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:50, 12 Mai 2005
Cu privire la contract nu ma pot pronunta pentru ca prea rar am de-a face cu litigii de munca dar cu privire la a doua problema si anume daca iti poti plati singur asigurarile pentru a-ti curge vechimea stiu sigur ca se poate. Cred ca un raspuns sigur il poti gasi in Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
De inscris contractul in Romania nu prea ai cum.
Poti sa te inscrii la Casa de Asigurari de Sanatate in localitatea in care te afli, indicat ar fi cu procent din salariul minim pe economie.
Pentru pensie, mai bine te inscrii la o pensie privata ca e mai avantajos. Cauta o firma de traditie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare sociala? rusalim rusalim buna ziua,tuturor! am si eu cateva intrebari pentru cei care pot sa ma ajute.Am inchis contractul de munca,incepand cu 01.12.2005.In prezent nu realizez nici ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in colegiul consilierilor juridici----obligatoriu? alicia alicia Sunt consilier juridic incadrat la o firma"X" cu contract de munca cu timp partial/2ore....pe langa job-ul asta mai am unul pe un cu totul alt domeniu cu 8 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa am carte de munca annypetean annypetean Buna ziua, am o problema si as vrea sa o rezolv dar nu prea stiu de unde sa incep. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati. Nu am carte de munca si as vrea sa ... (vezi toată discuția)