Buna ziua,
Cum pot legal sa locuiesc intr-un imobil aflat pe lista de bunuri de masa succesorala dar care nu poate fi divizata acum datorita faptului ca imobilul nu corespunde cu planul de la arhitect ?Planul cadastral e corect , dar planul initial nu a fost respectat si notarul spune ca nu poate diviza acest imobil.
Exista vreo prevedere care , demonstrand ca sunt mostenitor , sa am acces la acest imobil pana la rezolvarea finala a succesiunii?
De ce unii dintre mostenitori pot folosi acest bun si altii nu?
Va multumesc,
Daca sunteti mostenitor sezinar, descendent al defunctului, puteti indra de drept in posesia mostenirii, puteti locui in casa mostenita, de la data deschiderii sucesiunii ( data decesului )
Deci,daca sunt fiica defunctului, merg pur si simplu si intru in casa?
Cine hotaraste in ce camera am voie sa stau si cum ma pot apara in caz ca vrea sa ma dea afara?
multumesc,
Nu aveti cum sa decideti decat de comun acord. Cine sa va dea afara? Nu au cum sa va dea afara pentru ca aveti un drept legal sa locuiti. Ce calitate au ceilalti mostenitori?
Succesiune
razvan_popescu
Am o mare problema! impreuna cu sotia si ce trei copii, locuim la soacra mea. Eu nu am mutatie la aceasta adresa, in schimb sotia are. In urma cu 5 ani, socrul ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)