Buna ziua,
Cum pot legal sa locuiesc intr-un imobil aflat pe lista de bunuri de masa succesorala dar care nu poate fi divizata acum datorita faptului ca imobilul nu corespunde cu planul de la arhitect ?Planul cadastral e corect , dar planul initial nu a fost respectat si notarul spune ca nu poate diviza acest imobil.
Exista vreo prevedere care , demonstrand ca sunt mostenitor , sa am acces la acest imobil pana la rezolvarea finala a succesiunii?
De ce unii dintre mostenitori pot folosi acest bun si altii nu?
Va multumesc,
da, sunt eu si sora mea.
am aflat acum ca actele casei fiind la mama nu le-a depus la notar si deci nu ar fi ca masa succesorala, desi eu tin minte ca la primarie am declarat ca este si acest bun .
ca si procente, noua ni s-a spus altceva: mama -jumatate, iar din cealalta jumatate, mama 2/8, eu 3/8 si sora 3/8
asa e?
cum putem sa facem sa demaram succesiunea la casa sau sa avem dreptul de a locui acolo?
multumesc,
Solicitati instantei deschiderea succesiunii si iesirea din indiviziune conform cotelor ce le detineti .Daca bunul de care faceti vorbire a fost achizitionat de tatal dvs. in timpul casatoriei cu mama intr-adevar mama dvs. detine o cota de 5/8 iar dvs. si sora de 3/8 .
multumesc, asa voi face
si pentru a intra efectiv in casa, desi nu mi se permite, ce fac mai departe?caci pana se rezolva in justitie, cred ca va dura.
Succesiune
razvan_popescu
Am o mare problema! impreuna cu sotia si ce trei copii, locuim la soacra mea. Eu nu am mutatie la aceasta adresa, in schimb sotia are. In urma cu 5 ani, socrul ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)