avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Afirmatia judecatorului: vreau cu executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Afirmatia judecatorului: vreau cu executare

intr un proces penal procurorul zice ca in termenul urmator vor fi dezbateri daca pedeapsa va fi cu suspendare sau cu executare (fiind vorba de concurs de infractiuni) iar JUDECATORUL zice ca,citez "vreau cu executare" (fiind nervos la mine ca tot am amanat termenele cu diferite motive)si repet,judecatorul a zis ca vrea cu executare...
este motiv de casare si de stramutare?
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
oltul, utilizator
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 10:02, 10 Noiembrie 2013
Daca nu sunteti sigur de intregul context in care a fost rostita sintagma "vreau cu executare" de catre judecator, mai bine nu formulati cerere de recuzare. De cele mai multe ori nu este admisa cererea de recuzare pentru astfel de vorbe spuse in timpul unei dezbateri cu partile. Poate ca ati inteles doar acest sens, sub imperiul unei emotii din timpul discutiilor. Asa cum a spus si colegul din postarea anterioara, s-ar putea sa vina altul si sa va "arda" .
daca cer recuzarea procesul va fi amanat?
oricum nu cer ca vrea sa aplice o amenda, art 74 ind 1.....numai ca partile civile nu au fost prezente si s au amanat ca sa vina si sa confirme ca nu au pretentii..daca cumva nu aplica art 74 fac recurs si cer atunci sa fie ascultat inregistrarea
principalul obiectiv ar fi amanarea pt ca mai am procese si as vrea sa termin odata cu ele..(destul de complicat)...
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
oltul, utilizator
Atentie dupa Noul cod sedintele sunt inregistrate:
1. Recuzati( cerere, plata taxei de timbru si cereti sa se constate acestea din inregistrare)
2. Este greu sa ceri si sa obtii o recuzare, acest caz pare simplu,dar intelege ca odata cu recuzarea trebuie sa ceri si CSM ului. sectia judecatori sa se pronunte.
3. Am recuzat un (o)presedinte la ICCJ, unde avocatii care au peste 7(sapte )ani ca av. definitivi, stau in pozitiea jenanta de drepti, stiam ca recuzarea a fost doar un act de curaj dar.................. am avut o surpriza, d-na Presedinta eara la termenul urmator , judecator in completul respectiv, sansa este ca am primit o hotarare cu 2-1un, judecator facand opinie separata( si azi ma intreb care???????)mai mult am obtinut dupa mai multe luni o propunere ca sa oblige judecatorii la un control psiho-neurologic, cred ca stiti de o judecatoare de la iccj care misca involuntar barbia inainte( cer scuze pentru aceasta remarca a handicaului) cred ca din 7800- 8000 de judecatori , cateva mii vor parasi sectiile pentru nerespectarea regurilor impuse - fiind mana -n mana cu rudele lor avocati, procurori, grefieri si facand inutile DECLARATIILE DE INTERESE( SUNT ASTAZI IN TARA peste 5000 de judecatori care nu au sau au incomplete, falsificate aceste declaratii,
In general, vorbind despre procese penale cu pretentii civile, procese civile axate pe drept funciar si imobiliar, altfel decata au reglementate prin Legea nr.247?2005, care a suferit modificari si completari dupa aceea, incat nimeni din autoritatea judecatoreasca nu stie cum sa decida in numele legii! Concluzia care se poate trage (parerea mea!) este ca ca se aplica legea celui care plateste mai bine acolo unde trebuie, desi nu are dreptate. In rest, traim intr-o tara care este guvernata de alesii pentru care am votat!
inca 3 amanari...si aproape sunt prieten cu judecator:kissing:.....e dispus sa aplice o amenda administrativa,chiar el amana termenele ca sa citeze partile civile ca sa confirme ca nu au pretentii..:yeah:

Alte discuții în legătură

Cum pot recuza un complet de judecata ? paumaria paumaria Am facu cerere de contestatie in anulare la un recurs cu 3 judecatori. S-a aprobat cererea, dar am inteles din legi, ca ma va judeca acelasi complet.Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Recuzarea executorului judecatoresc Irina S. Irina S. Procedura de judecata a cererii privind recuzarea executorului judecatoresc este aceiasi cu cea privind recuzarea judecatorului? Daca da, inseamna ca in ... (vezi toată discuția)
Legea privind mãsurile de accelerarea a soluþionãrii proceselor victoria75 victoria75 Ma poate ajuta cineva cu informatii privind recuzarea completului de judecata,conditiile in care se poate cere acest lucru conform legii privind masurile de ... (vezi toată discuția)