avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urgent!!! - somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Urgent!!! - somatie executare silita

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.

In urma cu 7 ani (2006) am facut un credit de nevoi personale pe care l-am refinantat in urma cu 5 ani(2008) la o alta banca. Din pacate din cauza crizei am fost data afara si nu am mai reusit sa platesc ratele de un an si jumatate.

Saptamana trecuta am primit o somatie de la un executor judecatoresc cum ca va incepe executarea silita.

Eu nu am nici un bun pe numele meu (nici casa, nici terenuri sau masini).

Sotul meu are o casa pe numele lui (care este mostenire si succesiunea s-a facut in 2006). Este posibil sa vrea sa ia casa?

Si tot sotul meu are o masina pe numele lui (cumparata in 2007). Pot sa se atinga de ea?

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceste intrebari.
Sunt intr-o situatie prin care nu am mai trecut pana acum si nu stiu ce sa fac.

Va multumesc,

I Popa

Cel mai recent răspuns: IlincaPopa , utilizator 15:17, 10 Octombrie 2013
Va multumesc pentru raspunsul profesionist pe care mi l-ati dat!
Ma interesa sa stiu daca pot ataca casa (mostenirea sotului), insa am inteles de la Dumneavoastra ca nu pot face asta pentru ca este considerata bun propriu al sotului meu. Am inteles corect?
Masina poate fi atacata doar pentru ca este considerata bun comun.
Multumesc pentru ajutor.
Cu stima,
I Popa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri sotie angelaang angelaang Va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare; – Executorul poate pune sechestru sau ma poate executa silit daca sotul meu in urma unui delict este ... (vezi toată discuția)
Actiunea oblica sau contestatia la executare pentru partaj imobil? DanyD DanyD Care este cadrul procesual corect in situatia in care, in calitate de creditor (am inceput deja executarea silita) doresc partajarea unui imobil detin de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partaj bunuri comune PODO PODO Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul caz -o matusa a mea a fost agresata de un vecin care a fost condamnat pentru tentativa de omor si obligat sa ... (vezi toată discuția)