avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunerea pe rol a unui proces suspendat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunerea pe rol a unui proces suspendat

Buna seara. Un fost coleg de munca a deschis un proces iar din diverse motive ( unul este nestiinta) nu a urmarit cursul procesului, iar avocatul sindicatului a tratat cu superficialitate procesul. M-a rugat sa verific ce este cu acel proces de care nu mai stie nimic si am gasit urmatoarea solutie scrisa pe portalul justitiei -Tip solutie 242 c.pr.civ. Se suspenda judecarea actiunii civile formulata de ...... in contradictoriu cu ...... avand ca obiect contestatie decizie concediere. Cu drept de recurs pe toata perioada suspendarii. Mentionez ca sedinta a avut loc in data de 21 mai 2012. Mai are vreo sansa sa ceara repunerea pe rol a procesului? Care era termenul in care putea face acest lucru. Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:24, 15 Octombrie 2013
Nu, litigiul nu mai poate fi repus pe rol.

A trecut mai bine de un an de la şedinţa prin care acest litigiu a fost suspendat pentru lipsa părţilor, iar asta înseamnă că a intervenit perimarea. Cât de curând fostul dvs. coleg va primi o citaţie în vederea discutării perimării cauzei, dacă nu a primit-o deja.
Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca nu mai are nici o sansa de a actiona in instanta pe cel care i-a desfacut contractul de munca caci despre asta este vorba. ( A fost angajat contractual la primarie.)
Si tot pentru doamna Gabriela Pintea mai am o intrebare daca nu abuzez. Cu acelasi primar am avut si eu nenumarate probleme, sanctionata abuziv de nenumarate ori si pana la urma printro dispozitie emisa incorect mi s-a desfacut contractul de munca . L-am actionat in instanta si am castigat anularea actului. Va intreb daca as putea sa deschid si un proces penal pentru abuz in serviciu. Avocata care m-a reprezentat din partea sindicatului spune ca nu este posibil deoarece instanta a judecat legalitatea actului adica a dispozitiei care conform codului munci nu continea concret abaterile pentru care mi s-a desfacut contractul de munca si nu faptul ca sunt vinovata sau nu de abateri. Daca deschid un proces penal as avea cumva castig de cauza? Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Nu, îmi pare rău. Colegul dvs. de serviciu nu mai poate să facă nimic. Cauza nu mai poate fi repusă pe rol şi nici nu mai poate fi introdusă din nou pe rolul instanţei întrucât a intervenit prescripţia dreptului material la acţiune.

În privinţa întrebării referitoare la abuzul în serviciu, rugămintea mea este să deschideţi o nouă discuţie în subforumul "Drept penal". Aici discutăm numai procedură civilă. Mulţumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare perimarii bamac bamac Am o intrebare in legatura cu procedura perimarii in materia litigiilor de munca. Exista un dosar pe rolul C. de Apel care a fost suspendat la data de ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol(recurs) ContSters281842 ContSters281842 ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare în judecatã perimatã, permis suspendat pedro1985 pedro1985 In anul 2008 mi-a fost suspendat permisul de conucere pentru 3 luni. am facut plangere, iar pe 10 .11.2008 a fost amanat, in ianuarie 2009 a fost suspendat , ... (vezi toată discuția)