Am drept de proprietate dar nu obtin drept de servitute ? ..... Am cumparat un teren extravilan de 5000m2 cu deschiderere mare (70m) la DN2/E85 cu scopul de a construi o pensiune. Am demarat un Plan Urbanistic Zonal, am obtinut avizele, mai putin cel de la Compania de Drumuri si Autostrazi.
Singura cale de acces la terenul meu este drumul DN2, cunoscut mai degraba ca E85. Terenul nu se afla intr-o curba iar vizibilitatea este maxima, in linie dreapata. La Nord, la cca 75m exista un acces privat intrare - iesire, care apartine unei statii de carburanti.
Dupa normativul 600/2010 as putea cere proiectantului sa propuna, undeva in fata terenului meu un acces direct in drumul national/european respectand valorile lungimii benzilor de accelerare /decelerare. Amenajarea m-ar costa scump.
DAR, legea interzice crearea de noi intersectii la mai putin de 900m in extravilan, pentru a fluidifica traficul auto. Deci , nu pot sa vin cu o asemenea propunere deoarece va fi refuzata.
Cei de la Drumurile Nationale imi sugereaza accesul in DN2 creend un drum colector cu intrare iesire prin statia Peco. Initial administratorulul statiei a mi-a promis acordul dreptului de servitute prin statia peco, insa ulterior dupa ce am facut documentatia, refuza sub orice forma sa-mi dea acordul printr-o declaratie notariala tip ceruta de Continutul Cadrul al PUZ.
Ce pot face in acesta situatie ?
Sa merg in audienta la ministru ? Sa denunt iregularitatile prezente in functionarea si amenajarea accesului statiei Peco la DN2 ?
Sa dau in judecata pe cel de la Statia Peco ? Sau pe cei de la Compania de drumuri ? Timpul e scurt deoarece in 5 luni imi expira Certificatul de urbanism deja prelungit.