avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radierea unei masini vandute de la politie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radierea unei masini vandute de la politie

Buna ziua.
In primavara acestui an am vandut o masina (contract de vanzare-cumparare). Persoana respectiva a revandut masina (din cate am inteles). Ieri am primit acasa o amenda pentru o parcare neregulamentara a masinii. Ce ar fi cel mai bine sa fac, in aceasta situatie, pentru a nu mai primi amezi pe numele meu.
Daca as dori sa radiez masina de la politie voi fi nevoit sa platesc taxa de mediu (masina a fost inmatriculata inainte de 2007)?
Va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate de a rezolva aceasta problema.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Dany200989, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:59, 11 Octombrie 2013
Asa vor patii toti oamenii de buna credinta, care vor vinde autoturimul unor persoane care isi vad decat propriul interes. Am tot scris mereu despre asta, in momentul in care vinzi, te asiguri ca masina este trecuta pe numele cumparatorului, atat la impozite si taxe, cat si in politie.

In cazul dvs, pana nu il veti actiona in instanta, in baza contractului de vanzarea-cumparare, ca sa inscrie masina pe numele sau, la impozite si la politie, pana atunci vor fi debitate toate amenzile luate de acesta, pe rolul dvs, amenzile care le va lua ca urmare a legitimarii sale, acele amenzi vor fi debitate pe numele lui. Politia nu poate radia masina dupa numele dvs, doar daca aveti aceasta sentinta, sau cumparatorul se va duce sa o declare pe numele lui.

Nu aveti nicio treaba cu taxa de mediu, este problema strict a cumparatorului. Mergeti la dvs, la impozite si taxe, depuneti contractul de vanzare-cumparare, ca sa fie radiata dupa numele dvs, asigurati-va ca functionarul public, intocmeste adresa catre primaria cumparatorului, pt ca acesta sa fie inregistrat la impozite si taxe cu acest auto pe numele lui. Chiar daca acest cumparator a vandut deja masina, dvs, asigurati-va ca este inregistrat cu auto, il priveste cum va fi scoasa masina dupa rolul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alt nume la impozitul masinii personale Alin2110 Alin2110 Buna ziua! Detin o masina Dacia SuperNova, doresc sa o vand dar majoritatea viitorilor cumparatori nu vor sa plateasca timbrul de mediu si vor sa mergem pe ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa inscrie masina... vioichim vioichim buna ziua . in luna iunie 2014 am vandut o masina ,iar cuparatorul nu mai vrea sa o inscrie pe numele lui.Eu vreau sa o radiez sa nu mai vina toate ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)