avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Alt nume la impozitul masinii personale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Alt nume la impozitul masinii personale

Buna ziua! Detin o masina Dacia SuperNova, doresc sa o vand dar majoritatea viitorilor cumparatori nu vor sa plateasca timbrul de mediu si vor sa mergem pe incredere . Adica masina sa ramana pe numele meu la impozit si la politie si sa ofer doar dreptul viitorului cumparator de a conduce masina.
Poate cumparatorul sa treaca masina la impozit la circa financiara de unde apartine,si sa ramana in continuare pe numele meu la politie ?
Sa scap partial de responsabilitatea masinii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin2110 , utilizator 11:02, 12 Octombrie 2013
Este o contradictie intre propozitia:
masina sa ramana pe numele meu la impozit si la politie

si propozitia:
Poate cumparatorul sa treaca masina la impozit la circa financiara de unde apartine




Cat despre:
Poate cumparatorul sa treaca masina la impozit la circa financiara de unde apartine,si sa ramana in continuare pe numele meu la politie ?

Da, se poate.
Multumesc pentru raspuns . Respectiva persoana doreste sa imi ofere contravaloarea masinii insa aceasta sa ramana in continuare pe numele meu si la financiar si la politie.Vroiam sa ma conving ca este posibil sa si-o treaca pe numele lui la impozit fara sa fie obligat sa o treaca si la politie.
Chiar daca este posibil acest lucru, ar trebui sa vi sa spuna ca nu este in avantajul dvs, absolut deloc. Va rog, dati cautare pe acest forum, ca sa vedeti cati au facut ca dvs, din mila fata de cumparator, pt acea taxa de mediu, au lasat masina pe numele lor, la impozite si la politie, iar drept rasplata, cumparatorii au vandut masina in continuare, sau daca nu au vandut auto, amenzile luate de acestia au fost debitate pe numele vanzatorului, deoarece el figureaza la politie. Ma refer la amenzile luate cu camera sau rovinieta, cele primite de sofer, este logic ca sunt debitate pe numele lui.

Chiar daca cumparatorul, va inscrie masina pe numele sau la impozite si taxe, chiar si atunci vor fi debitate pe numele celui care figureaza cu auto inscris la politie.

Va atasez un link, dupa avocatnet, ca sa vedeti ce va asteapta daca acceptati asa ceva.

www.avocatnet.ro/content/for...
Alin2110 a scris:
Vroiam sa ma conving ca este posibil sa si-o treaca pe numele lui la impozit fara sa fie obligat sa o treaca si la politie.

Este posibil, se practica, dar nu este normal si legal. In mod normal cumparatorul trebuie sa isi inmatriculeze masina pe numele sau atat la fisc cat si la politie in 30 zile sub sanctiuna unor amenzi contraventionale si retinerea talonului de catre politie in caz ca este depistat in trafic.
Conform noului cod rutier (care nu se aplica inca), chiar si vanzatorul va trebui sa anunte politia in 5 zile de la vanzarea auto. Intradevar nu este bine pentru dvoastra ca cel care cumpara sa mearga pe talonul dvoastra din diferite (multe) motive. Desigur dvstra decideti.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute de la politie Dany200989 Dany200989 Buna ziua. In primavara acestui an am vandut o masina (contract de vanzare-cumparare). Persoana respectiva a revandut masina (din cate am inteles). Ieri am ... (vezi toată discuția)
Cedarea in folosinta a unui automobil alex1908 alex1908 La inceputul acestui an am instrainat un autoturism, tinand cont ca se aplica noua lege privind taxa de inamatriculare (nu sunt sigura daca asta e denumirea), ... (vezi toată discuția)