avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ploua din tavan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ploua din tavan

locuiesc in Bloc si deasupra apartamentului meu e o terasa care n-a fost refacuta de 20 de ani de zile si care acum e strapunsa. Am cerut in scris refacerea terasei dar mi se raspunde "nu sunt bani".
1) Ce trebuie sa fac, fiindca din 2 camere nu mai am decat una
2) Ce devin eu daca revine din concediu vecinul de sub mine si ma paraste la asigurare. Tavanul camerei din care apa se va duce si mai jos e jalnic si fatis, nu e vina mea. Dar oare asigurarea lui ma va intelege sau nu ?
3) Asigurarea mea proprie are inundatii, cutremur, dar nu si apa in vecini, dar terasa comuna a blocului a cui e ? Contra cui sa ma judec ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:10, 14 Octombrie 2013
Sunt de acord ca un proprietar sa-si rezolve singur problema, insa numai in conditiile in care asociatia desi notificata nu intreprinde nimic. Avand in vedere urgenta si lipsa fondurilor, se merge la asociatie cu propunerea de efectuare a reparatiei cu fonduri proprii, printr-o firma specializata. As. prop. trebuie sa fie de acord cu propunerea facuta, semneaza un contract de prestari de servicii cu firma respectiva si imediat va da dispozitie administratorului ca pe urmatoarea lista de plata sa repartizeze costuri pentru constituirea fondului de reparatii a terasei. Tot atunci, pe acelasi document, as. prop. face propuneri privind compensarea cheltuielilor facute de finantator.
In toata aceasta chestiune, „vad” lipsa de interes a as. prop., de fapt a membrilor com. executiv, astfel incat anticipez ca urmatoarea miscare a as. prop. este sa va refuze propunerea facuta (refuzul sa fie scris in raspunsul lor). Atunci singura cale este sa efectuati lucrarea, tot asa in conditiile aratate, apoi actionati in instanta as. prop. si la proxima AG a proprietarilor sa schimbati intreaga conducere...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatia terasei oliviamoga oliviamoga Buna seara, Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua locuiesc la bloc la ultimul etaj si am infiltratii ... schiopuion schiopuion Buna ziua locuiesc la bloc la ultimul etaj si am infiltratii de pe terasa am gasit o firma care executa lucrari la terase blocuri si va rog daca ma paoate ... (vezi toată discuția)
cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)