In anul 2006 am contractat un apartament de la persoana X. Contractul de vanzare cumparare nu a fost incheiat in forma autentica la notar, iar eu detin acum o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, care tine loc de contract. Hotarare cuprinde urmatorul continut: "...Obliga paratul sa incheie cu reclamantii contractului de vanzare in forma autentica, iar in caz de refuz, prezenta hotarare tine loc de contract..". La cartea funciara mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere de rectificare a hotararii sentintei in care sa se mentioneze datele de carte funciara. Acestea sunt trecute in partea de inceput a sentintei, dar nu apar in partea de dupa "In numele legii hotaraste...". Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Problema nr.2: Tot la cartea funciara mi s-a cerut dovada achitarii impozitului pe tranzactie, impozit pe care ar trebui sa-l plateasca vanzatorul. Ce pot sa fac eu insa daca acesta nu plateste? Este datoria organului fiscal sa-l urmareasca si sa-i retina impozitul. Mi se pare absurd ca eu sa nu-mi pot intabula locuijta din aceasta cauza.
Va rog sa ma ajutati!
sincer, opiniez ca pe instanta ar fi trebuit doar sa solicitati emiterea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, in care ar fi trebuit sa apara si datele imobilului.
Daca acestea nu apar in dispozitiv, trebuie sa adresati instantei de judecata care a emis hotararea pentru a va completa dispozitivul cu acele date.
Pentru a doua problema nu pot sa va dau un raspuns .
Pentru a va putea inscrie dreptul de proprietate in cartea funciara aveti posibilitatea sa solicitati instantei care a pronuntat hotararea completarea acesteia in sensul mentionarii in dispozitiv a adresei complete a apartamentului si a numarului de carte funciara.
In vederea obligarii vanzatorului la plata impozitului aferent tranzactiei ar trebui ca dupa ce obtineti completarea hotararii sa solicitati investirea acesteia cu formula executorie si sa va adresati unui executor judecatoresc.
Pentru prima intrebare solicitati in temeiul art 282 Cod Proc. Civila solicitati completarea dispozitivului cu datele de carte funciara .
Pentru a dou intrebare , impozitul pe tranzactie nu e sarcina dvs. ci a vanzatorului.In dispozitivul sentintei apare obligarea vanzatorului la plata impozitului de tranzactie ?