avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere Contraventionala>>>Legea lu' Mitica 4/2008
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere Contraventionala>>>Legea lu' Mitica 4/2008

Am fost amendat cu 500 de Ron si interdictie pe an de catre jandarmi doar ca mi-am pus un fular pe fata din cauza frigului.Am solicitat proba cu martori si am dat si eu o declaratie impreuna cu acestia.Mai departe judecatoarea a cerut audierea martorului asistent si vizionarea filmarii jandarmilor.Cum as putea sa fac si eu rost de aceasta inregistrare de la ei.

Multumesc anticipat.
nu puteti face rost de ele. Poate ati putea, dar pe cai "neortodoxe"...;)
Inregistrarea si supravegherea video se face de catre organizatori, care furnizeaza datele si fortelor de ordine (jandarmeriei). Puteti incerca si la cei acre au organizat evenimentul sportiv.
Consider ca, odata ce aceste filmari constituie mijloace de proba pentru solutionarea unui proces de pe rolul instantei, aveti dreptul sa cunaosteti continutul lor, fiind parte in proces - chiar contestatorul.
Ingradindu-se acest drept de a cunoaste probele se incalca dreptul fundamental la aparare.
Adresati o cerere scrisa instantei pentru a vi se pune la dispozitie suportul tehnic pe care se afla inregsitrarile (CD, DVD, poate chair caseta - cine stie) sau cereti transpunerea inregistrarilor video in fotografii operative, pentru a putea fi atasate la dosar si pe un suport accesibil, altul decat cel initial.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care este procedura de a avea acces la o proba video ... DTDana DTDana Buna ziua, Care este procedura de a avea acces la o proba video pusa intr-un dosar de contraventie circulatie? Este posibil sa primesc video prin email? (vezi toată discuția)
Am vizionat pe suport dvd depus de ijp o presupusa contraventie ... liniuta liniuta Am vizionat pe suport DVD depus de IJP o presupusa contraventie ,neacordare de prioritate pieton .... filmarea este este dupa ce s-a inserat are 2 minute si ... (vezi toată discuția)
Fabricarea de probe. În temeiul cărui sau căror articole din cpp se pot efectua cercetări cu privire la astfel de aspecte? georgem80 georgem80 Buna ziua, In temeiul carui sau caror articole din CPP se poate efectua cercetari cu privire la urmatoarele aspecte: 1. In cadrul unui dosar penal, prin ... (vezi toată discuția)