avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Care este procedura de a avea acces la o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Care este procedura de a avea acces la o proba video ...

Buna ziua,
Care este procedura de a avea acces la o proba video pusa intr-un dosar de contraventie circulatie?
Este posibil sa primesc video prin email?
Cel mai recent răspuns: DTDana , utilizator 14:18, 15 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dacă aveți avocat acesta poate formula o cerere la judecătorie .
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați instantei ca intimitata sa depună proba video în măsura în care aceasta exista.De obicei se depune la dosarul cauzei pe unsuport cd/dvd..
Buna ziua,
Cine detine proba video?
Răspunsul este important, întrucât e posibil sa pierdeți timp si, odată cu el, si proba.
Daca proba video este in posesia poliției, cu siguranță va fi depusă odată cu întâmpinarea daca e in favoarea lor. Daca va avantajează pe dvs., solicitați instanței sa emită adresa către ei in vederea administrării acesteia. Nu o veți primi pe niciun email/cd. Veți merge la termenul stabilit de instanță si, daca v-a fost incuviintata, se va viziona in ședință.

Altfel, daca o eventuală proba video este deținută de un terț - instituție publica/privata/autoritate/persoana fizica/juridică, va sfătuiesc, ca după ce introduceți plângerea pe rolul instanței, sa solicitați dvs. proba pe care o deține acel terț, făcând dovada, totodata, a existenței dosarului in care va este necesară proba, pentru ca daca veți aștepta pana se stabilește primul termen de judecata cu procedura completa, când se analizează probele, lucru care poate fi si la câteva luni de când introduceți plângerea, s-ar putea sa aveți surpriza ca acel terț sa nu mai dețină acea proba.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2024
Duca Oana, Avocat
Primul termen a fost pe 10 octombrie si ma asteptam sa se vizualizeze proba. M-au avizat ca este proba si mi-au sugerat sa o consult inainte de a redacta scrisoarea de raspuns la intampinare care trebuie sa fie in termen de 10 zile ( daca aleg sa raspund).
Este posibil sa am acest video prin email? ( sunt in deplasare si nu am possibilitatea sa il consult in persoana).
Raspunsul la intampinare il pot da prin format electronic ?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua . ma puteți ajuta și pe mine cu un sfat? am avut ... AdrianBraila AdrianBraila Bună ziua . Ma puteți ajuta și pe mine cu un sfat? Am avut o in luna Decembrie o divergentă cu agentii de paza ai unui magazin din Braila. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Am vizionat pe suport dvd depus de ijp o presupusa contraventie ... liniuta liniuta Am vizionat pe suport DVD depus de IJP o presupusa contraventie ,neacordare de prioritate pieton .... filmarea este este dupa ce s-a inserat are 2 minute si ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - cum pot lua cunostinta de probele din dosar? radu-s radu-s Am facut plangere contravetionala impotriva PV depasire viteza. Plangerea este facuta in alt oras decat cel de resedinta astfel ca am cerut judecarea in ... (vezi toată discuția)