avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru sau nemembru al asoc de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru sau nemembru al asoc de proprietari

daca nu sunt membru intr o ASOCIATIE DE PROPRIETARI ce OBLIGATII de plata am ?
Mentionez ca nu am dreptul de a participa si hotara nimic deci nici OBLIGATI nu ar trebui sa am atunci .Care este procedura cu cei care nu sunt in ASOCIATIA DE PROPRIETARI, cum pot plati fara sa suporte cheltuielile cu salariile ENORME ?
nu avem fond de reparatii intocmai ca ajungem lunar sa platim mai mult salarii decat ce consumam , platim fond de rulment 5 lei/luna , se vinde anexe si cladirea se clatina ?

o persoana care nu locuieste nu face mizerie ajunge si la 50 lei /luna, de ce ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
olden, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:52, 13 Octombrie 2013
in momentul in care ati dobandit apartamentul intrati automat in asociatia de proprietari, deci aveti si drepturi si obligatii.
Legea 230/2007 Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.

Daca NU sunteti membru in asociatia de proprietari nu aveti deptul sa votati, sa fiti aleasa in structura organizatorica.
Dar ca proprietar in condominiu aveti tot atatea obligatii ca cei care sunt membrii ai asociatiei.

o persoana care nu locuieste nu face mizerie ajunge si la 50 lei /luna, de ce ?

Pentru ca sunt multe cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza si atunci este foarte normal sa fie asa.
Service-ul si reparatia ascensorului se repartizeaza pe CPI si doar curentul electric pe numarul de persoane.
Salariile, cheltuielile administrative, reparatiile, caldura (daca aveti repartitoare tot platiti pentru partile comune si tevile de trecere din apartament) sunt repartizate pe CPI, si sunt platite chiar daca nu locuiti in apartament.
ajungem lunar sa platim mai mult salarii decat ce consumam

Da, pentru ca la salarii trebuie sa luati in calcul si toate darile aferente, iar daca nu locuiti nu este normal sa nu consumati apa rece si apa calda, curent lift si gunoi?

H.G. 1588/2007 Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
ContSters241232, utilizator
multumesc pentru raspunsuri dar fara salariati nu se poate permite administrarea , este totusi asociatie unde poti participa la munca cu aportul tau intelectual ?

este penibil sa nu vi sa citesti contorul, sa strangi banii pe care nici la banca nu i depui si toti spun ca respecta legea care fac controale!

problema este URGENTA fie platim salarii fie reparam imobilul !

in urma controlului facut de PRIMARIE in regim de urgenta transmis de PRESEDINTIE si PREFECTURA in final citez :FATA DE CELE CONSTATATE , s au impus urmatoarele : INTOCMIREA registrelor de fond de rulment, penalitati si reparatii, constituirea fondului de reparatii precum si DEPUNEREA SUMELOR INCASATE in contul ASOCIATIEI.

PLATIM salarii si cheltuieli aferente lor de 900 lei / lunar anual suma e enorma la 42 de apartamente si un micut fond de rulment de 5 lei , ce facem cu aceste sume ca adminstrarea a imobilului ?

este LEGAL ce se intampla , cine raspunde de proasta administrare in caz de PERICOL, membri care nu sunt in asociatie ?

am urmarit cheltuielile pe beneficiari ca citire a contoarelor, plata, etc. dar sunt care nu au apa calda si caldura si atunci de ce se impun TUTUROR sa le suporte ?!!!
olden, utilizator
dar fara salariati nu se poate permite administrarea , este totusi asociatie unde poti participa la munca cu aportul tau intelectual ?

Ba da se poate, eu va sfatuiesc sa incepeti dumneavoastra si prin puterea exeplului sa faceti aceastra treaba, dar va garantez ca intr-o saptamana o sa dati dumneavoastra toti banii unui administrator, presedinte, ca sa scapati. Multi spun "dar ce fac astia de banii pe care ii primesc?", incercati si vedeti.

este LEGAL ce se intampla , cine raspunde de proasta administrare in caz de PERICOL, membri care nu sunt in asociatie ?

Da si proprietarii care nu sunt in asociatie (este vorba si de banii lor), pentru ca nu doresc sa se implice, doar sa critice!!
ContSters241232, utilizator
da de unde , eu asa de bine ma implic ca fac CURAT dupa ceva FICTIV dar incaseaza LUNA de luna , nu sunteti in cauza , daca vrei SALARIU asumati si responsabilitatea, daca faci BENEVOL nu ai ce pierde dar nici castiga decat EXPERIENTA, eu nu critic , eu cer aplicarea legii in CONSECINTA.

EU daca iau un ban de la cineva nu l INSEL sau MINT , port cu VORBA!!

EU acum CER ajutor de la JUSTITIE si PRESEDENTIE la ce jaf LOCAL TRAIM ?!!!
BANUL MUNCIT nu se arunca ca asa vor unii LENESI !

EU am vrut sa intru in ASOCIATIE dar fara sa realizez am pus semnatura intr un tabel nominal in ALB , nici acum nu stiu daca aceea semnatura nu s a folosit la alt antet, DVS. CRITICATI fara sa stiti ce criticati. AM platit 200 lei sa anulez semnatura ,confirmarea de primire nu mi a primit o decat cu executor JUDECATORESC:) [edit]

Interventie moderator
= fara atac la persoana, ati cerut pareri si trebuie sa acceptati ca sunt si altfel de opinii decat ale dv. Asta daca vreti sa continuati topicul.

elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Calcul taxe AlexaRotaru AlexaRotaru Buna ziua,va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in urmatoarea situatie....avem in imobil cu 10 apartamente si 4 spatii comerciale.Spatiile comerciale nu au ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)