Buna ziua!
As vrea sa va expun o situatie si sa imi spuneti ce parere aveti.
In anul 2009, am cumparat prin programul Prima Casa un imobil la care eu am calitatea de imprumutat/beneficiar iar fratele si fostul meu sot (la acea data eram inca casatoriti) calitatea de coplatitor. Toate actele au fost incheiate cu toate cele trei persoane, mai putin contractul de vanzare cumparare in care figurez doar eu cu fostul sot (nu si fratele meu).
In 2012 am divortat si in noiembrie 2012 am introdus actiunea de partaj.
Am inteles ca in procesul de partaj se va incredinta acest imobil mie sau fostului sot. Daca mi se va incredinta mie, firesc voi fi obligata la plata unei sulte compensatorii catre fostul sot si voi ramane cu casa si creditul pentru urmatorii 25 de ani, fratele meu neavand nimic impotriva mea.
Se pune insa intrebarea fireasca: ce se va intampla in situatia in care imobilul este atribuit fostului sot? Fratele meu nu va mai avea nici un interes sa ramana agatat 25 de ani pentru ca fostul lui cumnat sa stea in acea casa.
Cum pot folosi acest lucru in procesul de partaj, pentru a avea certitudinea ca se va tine cont de contributia fratelui meu.
Fac remarca ca fratele meu nu a platit nici o rata pana acum. Contributia lui la obtinerea acestei case a fost semnificativa, in sensul obtinerii creditului cu care am cumparat imobilul respectiv. Contributia lui la acel moment a fost cat noi doi la un loc.
Interesant. Avocatul fratelui meu spune ca e bine sa faca aceasta cerere de interventie, avocatul meu spune ca nu e bine sa faca aceasta cerere intrucat nu va fi admisa.
Puteti va rog sa imi spuneti ce ati face in locul nostru?
Partaj
ddiddii
buna ziua !
intentionez sa incep o actiune de partaj si am nevoie de ajutor de specialitate pentru care multumesc anticipat!
in anul 2003 am achizitionat un ... (vezi toată discuția)