avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducere condamnare cu executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducere condamnare cu executare

Buna, am mai scris, dar nu mi-a raspuns nimeni, nici macar o parere... O persoana condamnata la 4,6 ani detentie pt inselaciune (3 ani complicitate la furt calificat , sentinta definitiva la curtea de apel contopita cu 3 ani pentru inselaciune, sentinta neatacata prin recurs, 1,6 ani pedeapsa accesorie, initial cu suspendare pentru furt, asadar fapte concurente, comise in aceeasi perioada), poate beneficia intr-o oarecare masura, in urma intrarii in vigoare a noului cod penal, de o reducere de pedeapsa? Va rog sa-mi raspundeti... va multumesc
In primul rand, cred ca stiti ca noile coduri Penal si de Procedura Penala inca nu au intrat in vigoare. Se preconizeaza ca intrarea lor in vigoare va avea loc in 2014, daca nu cumva se va mai amana din nou a "n"-a oara!...
Noul Cod Penal este deja public; il puteti consulta dv. inseva si va puteti lamuri.
Astfel, unele fapte nu mai sunt incriminate, iar pentru altele, pedepsele sunt reduse.
Recalcularea unei pedepse se va putea face in cazul in care durata condamnarii stabilite de instanta va depasi maximul prevazut de NCP.
Aceste masuri se vor putea aplica si persoanelor care au primit deja o condamnare definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal LenaIoana LenaIoana Buna ziua! Sunt noua pe site si nu prea stiu cum se procedeaza, dar as avea niste intrebari vizavi de noul cod penal. O persoana condamnata definitiv la 4,6 ... (vezi toată discuția)
In ncp nu mai exista infractiunea - cum se poate face reabilitarea si stergerea cazierului ? cosdep cosdep Cercetari penale incepand cu 2003 (octombrie). Efectuat 21 luni arest preventiv. Apoi dosarul s-a \\"spart\\" in 3: primele 2 sentinte date in feb.2007 ... (vezi toată discuția)
Pentru mai multe condamnari se poate sa fie eliberat dupa noul cod penal din februarie 2014?? alinamihaipaula alinamihaipaula Pentru mai multe condamnari una pt tentetiva de omor 12 ani si 6 luni, alta talharie 8 ani, omor din culpa 7 ani, ultraj 4 ani, violare de domiciliu 3 ani, si ... (vezi toată discuția)