avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Informatie cu privire la cei care gireaza cu casa
Discuție deschisă în Executare silită

Informatie cu privire la cei care gireaza cu casa

Buna seara! Am un caz in familie, in care parintii a 2 copii (baiat si fata), pentru a o ajuta pe fata cu un imprumut bancar, au girat cu casa. Intre timp, fata nu si-a mai platit ratele, iar parintii au ajuns in situatia in care isi vor pierde casa. Valoarea casei nu este estimata la valoarea datoriei, ci mai mica, urmand ca diferenta de bani sa fie platita din pensiile celor 2 parinti. In aceasta situatie, as dori sa va intreb, exista vreo lege prin care, in conditiile in care cei doi parinti nu mai pot plati restul de bani (de exemplu daca decedeaza), acest rest de bani sa trebuiasca sa fie platit de baiat de exemplu? Mai exact, daca parintii au anumite datorii, pe care nu le mai pot plati din diverse motive, copiii sunt obligati sa preia acele datorii si sa le plateasca?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 13 Octombrie 2013
Da, daca accepta mostenirea in urma decesului parintilor, atunci vor trebui sa achite si datoriile dar numai in limita activului mostenit.
A se intelege ca acceptarea mostenirii se face automat prin nerenuntare la ea. Deci, daca nu vreti sa acceptati mostenirea trebuie sa renuntati la aceasta, la notar.
Baiatul nu va plati datorii daca nu exista si bunuri de mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea datoriilor deliastela deliastela Buna ziua. Am o problema legata de socrii mei si nu stiu cum sa procedez, mai precis daca exista o solutie legala. Pana in urma cu 7 ani am locuit impreuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii de catre copii danescumihaela14 danescumihaela14 Buna ziua Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie? Pensionarul nu are bunuri ... (vezi toată discuția)