avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare casa

as vrea sa cumpar o casa dar proprietarul a dobindit-o prin donatie,se pare ca va fi nevoit sa o doneze la rindul lui,ma intereseaza dacao voi lua prin donatie ulterior poate "sparge" actul de donatie ,el sau mostenitori
multumesc
Cel mai recent răspuns: Georgiana Constantin , Contabil 15:55, 13 Octombrie 2013
Nu am inteles de ce nu o puteti cumpara?!?

Daca a dobandit-o prin donatie nu inseamna ca trebuie tot prin donatie sa o instraineze!

... sau imi scapa mie ceva....:-/
multumesc pt raspuns,stiu prea putine concret,nu am vazut inca actele dar esentialul l-am inteles se poate instraina si cu alt fel de acte,vinzare cumparare,etcdupa ce voi vedea actele am sa inteleg mai multe(se poate sa vinda mai mult povesti )multumesc dinou eram putin comfuz
Actul de donatie poate fi atacat de mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un act de donatie al unui imobil poate fi atacat in instanta? mariana v mariana v Sora mea vrea sa imi doneze o casa . Acest act de donatie poate fi atacat in instanta de mostenitorii ei legali ? In ce conditii devine inatacabil, ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire Dragos2010 Dragos2010 Buna ziua, Am calitatea de mostenitor al cotei de ½ dintr-un imobil (mostenire dezbatuta la notariat acum 10 ani, am Certificat de mostenitor). ... (vezi toată discuția)
Donatie de apartament raluca tivichi raluca tivichi Buna seara, As avea si eu o serie de intrebari si anume: tatal meu a mostenit impreuna cu unchiul meu un apartament si vor sa mi-l doneze .Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)