Ma puteti ajuta va rog cu o situatie. Acum un an jumatate mi s-a dat o amenda ca am "perturbat ordinea publica" cerandu-i socoteala unor politisti referitor la anumite ilegalitati pe care le faceau. Ulterior am fost dus la sectie de jandarmi, injurat si imbrancit, unde m-am ales cu amenda respectiva.
Am primit acea amenda apoi am facut o cerere de contestare, unde am indicat adresa de comunicare.
Acum am aflat ca s-a pus poprire pe contul meu din cauza acelei amenzi iar procesul a avut loc in lipsa mea, toate citatiile fiind trimise catre o alta adresa, din buletin (unde nu stau, si plus la asta am si flotant in alta parte).
Nu consider cele intamplate o vina a mea si nu imi plac astfel de politisti si jandarmi. Acesti oameni trebuie educati si trebuie de aratat ca si un simplu om, e om si nu e un nimeni in fata organelor.
Acum cazul e inchis si eu stau cu banii blocati insa nu vreau sa achit amenda si vreau redeschiderea dosarului.
Deaceea va rog sa ma ajutati cu o indrumare in pasii pe care trebuie sa ii intreprind ca sa redeschid dosarul.
Puteti formula contestatie in anulare in baza art. 503 NCPC conform caruia hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.
Conform art. 504 alin(1) contestaţia în anulare este inadmisibilă dacă motivul prevăzut la art. 503 alin. (1) putea fi invocat pe calea apelului sau a recursului.
Instanţa competentă este judecatoria a cărei hotărâre se atacă.
Termen de exercitare a acestei cai extraordinare de atac este de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.
Contestaţia se motivează în termenul de 15 zile, sub sancţiunea nulităţii acesteia.
In baza art.507 NCPC puteti solicita suspendarea executarii hotararii a care anulare se cere, insa sub condiţia dării unei cauţiuni.