Luna aceasta a decedat bunica mea. Unica ei fiica este in strainatate si nu se poate intoarce, din cate stiu, in termen de 1 an. Bunicul meu traieste, dar are dementa senila intr-un stadiu incipient.
Bunica mea era beneficiara legii 189/2000, astfel ca anumite beneficii vor sista odata cu decesul ei: scutirea de impozit, convorbiri telefonice decontate.
Intrebarea mea este:
1. Se poate efectua succesiunea in absenta mamei mele, dar incluzand-o in testament?
2. Teoretic, daca bunicul meu ar fi declarat unic mostenitor, la decesul lui, mama mea ar mosteni totul, inclusiv partea mamei ei. Poate sa renunte tacit la partea ei, dar sa mosteneasca aceeasi parte (care ar fi inclusa in masa succesorala totala) la decesul tatalui ei?
3. Unde trebuie sa ma adresez (unde trebuie bunicul meu sa se adreseze) pentru efectuarea succesiunii?
4. Este necesar sa il reprezinte cineva pe bunicul meu, avand in vedere afectiunea sa, demonstrabila pe baza actelor medicale?
5. Care este termenul maxim in care trebuie realizata succesiunea?
6. Cum pot demonstra buna mea credinta, in acest caz, inaintea faptului? (Sotul mamei mele pare sa creada ca sunt de rea credinta, desi nu are niciun motiv pentru aceasta, ba chiar dimpotriva)
In alta ordine de idei @dinu cezar renuntarea poate fi si altfel decat expresa? daca renunta fiica sunteti sigur ca la mostenire va avea vocatie numai sotul supravietuitor? Oare sotul supravietuitor nu vine in concurs cu toate , dar toate clasele de mostenitori?