vecinul meu are o constructie facuta in anul 1997 constamd in garaj+etaj .problema este ca are multe nereguli cu acea constructie si nu a respectat proiecul facut de catre arhitect.am facut mai multe sesizari la primaria din campia turzii si dupa "amenintati" au facut bine si doamnele de la urbanism-sistematizare sa se deplaseze si sa vada neregulile facute de catre vecinul meu.
de cate ori au venit niciodata nu s-au legat de faptul ca constructia nu a fost facuta dupa proiect si a suferit modificari majore , mai mult cred ca le deranja faptul ca trebuie sa iasa din birou si sa-si faca meseria.
in urma cu 3 ani aproape 40 de familii am inceput demersurile pentru a intabula casele ( noi am mostenit-o de la socrul meu) la acea data a venit un arhitect si i-am explicat ca constructia vecinului nostru nu corespunde cu proiectul ca urmeaza sa-l actionam in judacata , dar nu s-a tinut cont de spusele noastre si domnul arhitect in elanul lui de a lua bani de la cat mai multi a facut totul la gramada fara sa tina cont de lege.
in urma cu 2 ani am deschis proces impotriva vecinului , am cerut instantei im mod expres sa ceara de la Primaria Campia Turzii , sa ne comunice daca vecinul nostru are receptia lucrarii facuta si daca o are sa ne-o comunice si noua(instantei) in decurs de 2 ani la fiecare infatisare s-a cerut primariei acest lucru dar am primit urmatorul raspuns " daca doriti procesul verbal d receptie al constructiei sa va adresati beneficiarului" asa ne-a raspuns de la primarie. am facut adresa la I.S.C. Cluj si am primit urmatorul raspuns" cladirea reclamata de catre dumnevoastra este executata in baza autorizatiei de constructie nr... si are receptia facuta"
fac adresa la I.S.C. la bucuresti si se deplaseaza o echipa de la ISC cluj impreuna cu doamnele de la primarie , vad care este situatia, osotesc ca nu corespunde cu proiectul, zic ca nu exista receptie , dar spre surprinderea noastra primim acelasi raspuns cum ca cladirea corespunde cu proiectul si are receptia facuta.
cer instantei expert in constructii si teren si constata urmatoarele " cladirea nu corespunde cu proiectul, abaterile de la proiect sunt majore , mai mult exista riscul prabusirii unei parti din acoperisul cladirii deoarece se sprijina de o teava se 5 mm rosime.expertul cu teren constata ca in mod voit au intrat pe parcele noastra cu 10-15 cm, deoarece nu se intra piezis de la strada si direct doar de la acea constructie .
m-am saturat de minciunile celor de la primaria din Campia Turzii judet CLUJ, sunt hotarata sa fac plangere penala impotriva celor de la serviciul urbanism-sistematizare , deoarece consider ca prin faptul ca nu au respectat legea mi-au adus prejudicii mie si familiei .
am uitat sa scriu ca doamna de la primaria i-a spus sotului meu ca la acea data 1997 nu trebuia sa se faca receptie la lucrari, dar ma intreb atunci oare dansa a fost mai presus de Legea 50/1991, art . 27 , sau nu am inteles noi bine cum stau legile in aceasta tara
multumesc in avans pentru raspuns
Desigur puteti depune o plangere penala impotriva functionarilor care, dupa cum considerati, au facut unele abuzuri si, prin aceasta, aveti de suferit. Insa foarte multe sperante nu mi-as pune in aceasta actiune, deoarece in ceea ce priveste constructia vecinului, aceasta are peste 3 ani de cand este gata. Prin urmare, vecinul dvs nu mai poate fi obligat la modificarea constructiei astfel incat sa corespunda proiectului initial, si prin urmare nici functionarii din primarie sau ISC nu au facut un abuz prin neobligarea acestuia la a face aceste corectari.