buna seara!imi cer scuze pentru deranj.....as dori sa ma informati si pe mine....am o intreprindere individuala si as dori sa imi fac punctul de lucru in alt oras fata de sediul social unde mi-am infiintat firma.precizez ca punctul de lucru se va desfasura intr-un apartament(mai exact garsoniera) si pentru aceasta m-am inteles cu proprietarul sa fac contract de comodat pt infiintarea punctuului de lucru.....mai exact locuiesc si cu prietena mea...dar eu sunt titularul firmei..cum procedez?...cu contractele de comodat? trebuie sa fac numai eu cu proprietarul.....trebuie sa faca si ea..ea cu firma..? va rog daca puteti sa-mi raspundeti...multumesc anticipat
Numai dvs cu proprietarul pentru punct de lucru, in principiu.
Situatia dvs este atipica in sensul ca fiind garsoniera, doriti un fel de birou-dormitor-locuinta de serviciu in acelasi spatiu. Acum, care ar fi scopul punctului de lucru? Punct de lucru, ce?
Si, prietena va locui acolo permanent, cu viza de flotant sau cum?
Ca sa deschideti un punct de lucru intr-o garsoniera trebuie sa aveti acceptul scris al asociatiei de proprietari (presedinte si administrator) si al vecinilor direct afectati (sus, jos, stanga, dreapta). Acest acord se obtine pe un formular pe care-l puteti lua de la Registrul comertului sau descarca de pe site-ul institutiei.
Contractul de comodat se face intre proprietarul spatiului si dumneavoastra ca administrator al firmei. Apoi in functie de activitate, de numarul de persoane ce activeaza acolo, stabiliti cu presedintele si administratorul asociatiei de proprietari numarul lunar al acestora, alte costuri suplimentare fata de asociatie asa cum prevede art 37 din HG 1588/2007.
Dar, informati-va mai intai la asociatie sa vedeti daca o sa aveti acordul lor pentru ca altfel o sa incheiati contractul cu proprietarul si nu o sa aveti voie sa deschideti acolo un punct de lucru asa cum doriti.