Buna seara, Va rog mult sa ma lamuriti cu urmatorul aspect:Pe rolul aceleiasi instante sunt doua dosare de contencios administrativ,depuse la termene diferite unul pentru refuz solutionare cerere, celalat anulare act administrativ,pirta aceiasi institutie,acelasi reclamant.In unul din ele instanta in urma cu 20 zile sa pronuntat deja.La termenul celuilat dosar pirita a cerut conexarea acestui dosar cu cel in care instanta sa pronuntat deja.Se poate aceasta conexare??Cum o putem respige?Va multumesc !!
este vorba de atasarea dosarului solutionat la dosarul avand ca obiect anulare act administrativ pentru lamuriri, precizati ce obiect a avut primul dosar < refuz solutionare cerere< s-a emis totusi actul a carui anulare o solicitati ?
Pentru ca doua cauze sa fie conexate in lumina dispozitiilor art.164 c.pr.civ.trebuie sa aiba identitate de parti si obiect.Din cele relatate de dvs.se poate fi vorba despre exceptia de autoritate de lucru judecat prevazuta de art,166 c.pr.civ.,aceasta exceptie putand fi invocata "de parti sau de judecator'.Dvs.trebuie sa aratati ca obiectele celor doua cauze sunt diferite(daca sunt)si sa solicitati respingerea exceptiei.Este posibila si varianta expusa de d-na avocat.Din nefericire,neavand alte elemente acestea pot fi doar supozitii
Din topicul dvs. rezulta ca parata a invocat exceptia conexitatii, dupa ce primul dosar a ramas in pronuntare si presupun ca parata a fost obligata sa solutioneze cererea.
Nu stiu ce calitate procesuala aveti in cauza, dar invocarea acestei exceptii este, ma scuzati, o aberatie.
Daca sunteti reclamant, cu ce va deranjeaza aceasta exceptie, care oricum va fi respinsa?
Banuiesc ca s-a pronuntat o solutie pentru dosarul privind refuzul.
Putem vorbi de conexitate. Cererile au obiecte diferite dar in stransa legatura.E si cazul dvs. NU avem litispendenta, nu avem autoritate de lucru judecat.
Atat timp insa cat un dosar a fost pronuntat eu cred ca se impune respingerea exceptiei pentru simplul fapt ca, desi dosarul exista, el nu este pe rol. Se afla intre faze procesuale, deci nu este indeplinita conditia ceruta de 164.
Daca s-ar admite, al doilea dosar ar pierde un grad de jurisdictie, ceea ce nu poate fi primit. Conexarea nu afecteaza individualitate celei de a doua cereri. Eu apreciez ca instanta trebuie sa respinga exceptia, partea interesata putand reinvoca aceasta exceptie la momentul in care primul dosar este pe rol, in cale de atac, de vreme ce am hotarare pronuntata.
Unde sa trimita dosarul instanta investita a doua oara?este ilogic.Dar poate ne veti spune ce s-a intamplat in realitate.
succes
av. Ileana Schwarz
Alte discuții în legătură
Cum sa procedez
ContSters42601
Sunt doua dosare de contencios administrativ care au aceleasi pariti ,cauze cam asemanatoare ,dar alte capete de cerere.In prima instanta au fost date sentinte ... (vezi toată discuția)