avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte teren

Detin cu fosta sotie.cu care am divortat,in baza unui contract de intretinere intocmit din anul 1997.autentificat la un birou notarial,o suprafata de teren agricol de 4 ha si 1800 mp,transmisa de o ruda propietar in baza legii 18/1991 a titlului de propietate.Am dreptul de a vinde in diviziune suprafata de teren ce imi revine....jumatate din total?Ce acte mi-ar fi necesare si cum ar trebui sa procedez ?Cu deosebit respect si multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: dagrobr , utilizator 11:59, 19 Octombrie 2013
Vreti sa vindeti singur? Vinde si sotia? Aveti cota trecuta in act?
da..doresc sa vand singur,fosta sotie nu dorestesa vanda in perioada imediat urmatoare...nu avea trecut in act in niciun fel vreo cota anume...doar suprafata totala a terenului agricol,incredintat mie si fostei sotii.Va multumesc mult pentru timpul acordat,cu stima!
Faceti intai partajul sau poate vi-l cumpara fosta sotie.
buna ziua....deci fara efectuarea partajului este imposibila vanzarea unei parti din terenul agricol detinut ,in diviziune?!Partajul se poate efectua si la un notar,pe cale amiabila?Va multumesc mult pentru ajutorul oferit...cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta sotie AdrianaH25 AdrianaH25 In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a ... (vezi toată discuția)