Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pt venituri dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pt venituri dividende

CASS-ul unde se plateste pt venituri ridicate din dividende de la SIF?
Pe ce baza, cu ce documente?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 22:09, 23 Octombrie 2015
Deocamdata solutia pt sora din strainatate o gasim aici :[ link extern ]
Nu am apucat inca sa intru foarte adanc in problema dar am descoperit ca exista un formular pentru stabilirea rezidentei fiscale. In mod normal aceasta chestiune este una fiscala si nu ar trebui sa aibe legatura cu actele de identitate.

[ link extern ]

PS Am citit si informatiile regasite in link-ul oferit de dl. Robert. Foarte utile. Multumesc. Ma gandesc ca exista doua situatii diferite.

Prima in care iti pastrezi rezidenta fiscala romana.
A doua in care renunti la rezidenta fiscala romana.

Nu sunt sigur dar ma gandesc ca ar trebui sa functioneze ambele variante.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
ContSters256771, utilizator
Varianta cu E104 ar trebui sa functioneze inclusiv pe perioada termenelor de prescriptie daca contribuabilul a fost asigurat in sistemul de asigurare de sanatate al altei tari membre UE.
Buna ziua!
As dori si eu sa va intreb daca la microintreprindere platitoare de impozit pe venit si cu asociat unic se obtine profit si acesta este insusit de catre asociat, el trebuie sa plateasca un impozit pe el? Cat este impozitul?(Mentionez ca profitul net pe anul 2014 este in suma de 5650 lei). Cum procedeaza sa-l declare?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
Goguvoinicu, utilizator
A pierde dreptul de domiciliu in tara inseamna ca nu i se mai elibereaza CI,( in CI fiind trecuta adresa de domiciliu) si atunci nu poti avea rol fiscal cu toate celelalte efecte/avantaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste plata cass la venituri din chirii? perlutina perlutina Un cetatean, de alta nationalitate, care are o proprietate, pe care a inchiriat-o in Romania, si nu locuieste (nu are domiciliul in Romania, nu vine nici ... (vezi toată discuția)
Cass persoana fizica nerezidenta si cass pf fara venit lylyan lylyan Buna ziua O persoana fizica - din Spania, poate sa plateasca CASS in Romania? O pf fara venit poate sa plateasca numai CASS benevol fara pensie? Mulrumesc (vezi toată discuția)
Plata cass miltiade miltiade Cetatean roman ,ramane fara venituri incepand cu sept. 2012, plateste CASS direct la Ad.tia fiscala pana in luna martie 2013 inclusiv . Incepand cu 22 martie ... (vezi toată discuția)